Hlavní obsah

Kanoisté i kajakáři v kvalifikaci ME vodních slalomářů nezaváhali

BRATISLAVA

Stoprocentní úspěšnost měly dnes české lodě na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Čunovu, kajakář Vavřinec Hradilek dokonce kvalifikaci ve své kategorii vyhrál. Do nedělních semifinále postoupilo všech třináct českých posádek. Hradilkovi se skvěle vydařila druhá kvalifikační jízda, na postup by mu stačil ale i první pokus. Luboš Hilgert postoupil desátým časem a Vít Přindiš byl třicátý.

Foto: René Volfík, ČTK

Vavřinec Hradílek

Článek

Mezi kanoisty byl nejlepší domácí favorit Michal Martikán. Stanislav Ježek vybojoval páté místo, Jan Mašek zajel jedenáctý čas a Michal Jáně skončil patnáctý.

V deblkanoi se blýskli dvěma vyrovnanými a rychlými jízdami nováčci v reprezentaci Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň, kteří skončili pátí. Dvě místa za nimi jsou favorité Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, v semifinále jsou i dvanáctí Lukáš Přinda a Jan Havlíček.

Mezi ženami byla z českých kajakářek nejrychlejší sedmá Marie Řihošková. Štěpánka Hilgertová a Irena Pavelková se seřadily na konci dvacítky.

Svou kvalifikaci odjely také kanoistky, kterých do závodu nastoupilo celkem sedm. Kateřina Hošková obsadila třetí místo.

Reklama