Hlavní obsah

Francouzský plavec Bousquet dostal dvouměsíční distanc za doping

PAŘÍŽ

Francouzský plavec Frédérick Bousquet dostal dvouměsíční trest za doping, který mu vyprší koncem listopadu. Dvojnásobný mistr Evropy z letošního šampionátu v Budapešti měl během červnového mítinku v jihofrancouzském Canet pozitivní test na zakázanou látku heptaminol. Devětadvacetiletý Bousquet, jenž měl loni osm měsíců v držení světový rekord na kraulařské padesátce, přiznal své pochybení v dnešním vydání listu L'Équipe. Zakázaná látka se do jeho těla dostala z masti, kterou si koupil v lékárně, aby utišil bolest.

Foto: Martin Kozák DOP, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Osm let beru léky, které tuto zakázanou látku neobsahují. Tehdy jsem ji ale neměl u sebe, takže jsem spěchal do lékárny v Canet, kde to dobře znám. Dali mi tenhle lék, který se dá koupit bez předpisu, a já si v tom spěchu a bolesti nepřečetl, co obsahuje. Trest si každopádně zasloužím, prostě jsem si to přečíst měl," uvedl Bousquet, jenž neupřesnil, na co léky bere.

Francouzská federace potrestala urostlého plavce, který má dítě s olympijskou vítězkou z Atén Laure Manaudouovou, od 20. září. Měl by tak stihnout národní šampionát, jenž se koná 3. až 5. prosince.

Reklama