Hlavní obsah

Na startu mu praskly plavky, přesto porazil fenoména Phelpse

Indianapolis

I když se mu při startu roztrhly plavky, dokázal americký plavec Nathan Adrian na Grand Prix v Indianapolis porazit slavného Michaela Phelpse. Jeho nehoda cennou výhru nad čtrnáctinásobným olympijským šampionem na trati 100 metrů volný způsob zastínila.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Michael Phelps (vlevo) se musel sklonit před soupeřem bez plavek

Článek

"Tohle se mi ještě nikdy nestalo, ani v tréninku. Takhle jsem ještě neplaval," uvedl Adrian, jenž časem 48,62 sekundy porazil Phelpse o 12 setin.

"Došlo k tomu, když jsem se předklonil. Slyšel jsem po odrazu, jak to ruplo. Co jsem mohl dělat? Přece nezastavím," líčil olympijský vítěz a mistr světa ve štafetě, jenž si po dohmatu řekl o ručník, aby mohl vylézt z vody a nepohoršil okolí. "Prasklo to přes celý zadek," přiznal třiadvacetiletý téměř dvoumetrový plavec.

Díky veselé příhodě se rázem stal terčem vtípků. "Prý jsi dneska předvedl divákům pořádnou show," žertovala na jeho účet na Twitteru olympijská vítězka Natalie Coughlinová.

Adrian nemá v úmyslu vytahovat se tím, že porazil Phelpse i s takovým handicapem. "Ještě by si mojí fotku dal na zeď místo Iana Crockera a byl bych v průšvihu," uvedl s odkazem na to, jak se Phelps motivoval před olympiádou v Aténách poté, co v národní kvalifikaci prohrál s Crockerem na motýlkářské stovce.

Reklama