Hlavní obsah

Olympijská čtyřka bez postoupila do semifinále SP v Mnichově

Mnichov

Čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth postoupila v třetím závodě Světového poháru ve veslování v Mnichově do semifinále. Dalším pěti českým posádkám se podobný krok dnes nepodařil, tři z nich ale budou mít šanci na reparát v sobotu, kdy se představí v opravách a mají tak stále naději postoupit do finále.

Foto: Jiří Koliš

Čtyřka párová muži.

Článek

Ve hře o postup mezi šest nejlepších posádek ve své kategorii je čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a obě párové čtyřky, které v Mnichově startují.

Ani jedné čtveřici (David Jirka, Petr Ouředníček, Jakub Houska, Petr Vitásek respektive Jan Andrle, Martin Basl, Adam Štěrbák, Petr Buzrla) se ale úvodní rozjížďka příliš nevydařila. Díky malému počtu přihlášených lodí jsou ale stále ve hře o finále.

Skifaře Martina Slavíka a čtyřku bez kormidelníka Petr Melichar, Jakub Koloc, Jan Pilc, Kornel Altman čekají starty v C-finále.

V závěrečném závodě SP nestartují nejlepší čeští veslaři současnosti Ondřej Synek a Miroslava Knapková, kteří dali stejně jako sestry Antošovy přednost závěrečné předolympijské přípravě.

Reklama

Související témata: