Hlavní obsah

Kanoistka Hošková byla v SP opět druhá, celkově už vede

Seu d'Urgell

Kanoistka Kateřina Hošková vybojovala podruhé za sebou ve Světovém poháru ve vodním slalomu druhé místo a dostala se do čela průběžného pořadí po třech závodech. Ve španělském Seu d'Urgell dnes mistryně světa v této neolympijské disciplíně nestačila jen na Francouzku Caroline Loirovou, s níž prohrála i před týdnem v Pau.

Článek

Od premiérového triumfu ve Světovém poháru v kategorii C1 Hoškovou dělily téměř čtyři sekundy. Ve finále se sedmadvacetiletá česká reprezentantka dlouho držela se suverénním náskokem v čele, Loirová jako poslední startující ji však z prvního místa sesadila. Hošková nabrala na trati šest trestných sekund, její francouzská rivalka jen dvě.

V čele průběžného pořadí seriálu vystřídala česká kanoistka Australanku Rosalyn Lawrenceovou, která vyhrála úvodní závod v Cardiffu.

Finálovou účast si dnes vyjela z českého týmu už jen Anna Kašparová, která skončila mezi kanoistkami desátá. Třináctí byli kanoista Vítězslav Gebas a olympionik Vavřinec Hradilek v závodě kajakářů. Další české posádky, které se chystají na hry v Londýně, v Seu nejsou.

Reklama