Hlavní obsah

Knapková se Synkem se vánočním dobrotám nevyhýbali

Praha

Vánoce a dobroty patří k sobě. Zatímco spousta sportovců se jim vyhýbá nebo je ochutnává jen zlehka. Skifaři tenhle problém neznají...

Foto: Milan Malíček, Právo

Veslaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek

Článek

„Co se týká váhy a jídla, moc se nehlídám celý rok, takže jsem si dopřávala dobroty i o Vánocích. Při plném tréninku s váhou problém nemám. Co přiberu, rychle shodím," usmívala se olympijská vítězka Mirka Knapková, která trávila svátky především se svými nejbližšími na jihu Moravy.

Stříbrný z olympiády Ondřej Synek, který se věnoval svým dvěma malým dětem, se také nevyhýbal dobrotám. „Jím normálně, tedy všechno, co mi chutná. Co se týká cukroví, jím, všechno, od vanilkových rohlíčků, přes linecké až po vosí hnízda. Kolikrát naberu třeba deset kilo, ale jde to rychle dolů. Trénoval jsem i o svátcích, po Novém roce začne příprava naplno. Shazuji velmi rychle," přiznal s úsměvem.

Na trenažér z tréninku

Příprava obou skifařů se dostává s každým dnem do obrátek. „Mám za sebou jedno soustředění na běžkách a ještě pojedu na čtrnáct dní na hory, nabrat nějaký objem fyzické přípravy. Pak budu střídat posilovnu, běhání a trenažér, tedy klasickou rutinu. Bez ní to na vodě nejde," prozradil Synek svůj program. „U mne je to s tréninkem podobné. Příprava se ošidit nedá," dodala Knapková.

Na trenažéry se chystají oba. „Šampionát na nich půjdu z plného tréninku. Spíš to je takový test, jak dobře jsem trénoval v zimě. Tam se to totiž naplno ukáže," konstatoval Synek. Ani Knapková se nechystá speciálně. „Trenažér je dobrá prověrka a od něj se ledacos odvine pro zbytek přípravy i samotnou sezónu," podpořila kolegu Knapková, která zvažuje, že možná stráví část přípravy a sezóny v Anglii, kde se cítí velmi dobře.

Možná na dvojskifu

Oba řeší otázku, jestli v nové sezóně pojedou i dvojskif. Myšlenka to je lákavá... „Uvidí se po trenažérech a prvních závodech. Důležité bude, jak se kdo bude cítit fyzicky. Rozhodne hlavně voda, jak na ní kdo bude vypadat," přemítala Knapková.

„Chceme jet s Milanem Dolečkem. Problémy by v tom rozhodně nebyl. Otázkou ale je, jestli si do toho dvojskifu vůbec budeme moct sednout. O tom se rozhodne v únoru podle harmonogramu mistrovství světa, protože hlavní je skif a druhou loď bych jel, když by to časově šlo. Přípravu by to nezměnilo," přidal se Synek.

Zatímco Knapková vynechá start v úvodním podniku Světového poháru v Austrálii, Synek ho má zatím v plánu. Oba nejlepší skifaři ale považuji za vrchol nové sezóny mistrovství světa, které se pojede v Koreji.

Reklama