Hlavní obsah

Synkův velký rival Drysdale se vrátil do skifu a na MS pojede

Wellington

Velký rival skifaře Ondřeje Synka Mahé Drysdale se nakonec přeci jen představí za měsíc na světovém šampionátu v Koreji. Čtyřiatřicetiletý pětinásobný mistr světa z Nového Zélandu si od "zlaté" olympiády dopřál pauzu, ale dnes splnil nominační kritéria a byl zařazen do týmu pro MS, kde bude usilovat už o sedmou medaili.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Veslaři Ondřeji Synkovi se vrací velký soupeř.

Článek

Drysdale loni na olympijských hrách v Londýně jako jediný Synka porazil, získal vytoužené zlato a pak na veslování na dlouho zapomněl. S účastí na korejském šampionátu původně nepočítal. Před měsícem ale opět usedl do skifu, regaty v Nizozemsku i královská v Henley mu však nevyšly. Nominaci na MS si nicméně dnes na jezeře Karapiro vyjel.

"Nebylo jisté, jestli se mi povede vrátit se a že se to povedlo, je skvělé," řekl Drysdale. "Ale je to samozřejmě jen první malý krok, jestli mám být konkurenceschopný, musím se hodně zlepšit," dodal sebekriticky majitel zlata z Londýna a bronzu z her 2008 v Pekingu.

Na vesla rok nesáhl

Drysdale se během přestávky veslování vůbec nevěnoval, i když nezahálel. Absolvoval dlouhý triatlon Ironman, závodil na Novém Zélandu v jiných sportech a také zdolal horu Kilimandžáro (5895 m) v Tanzánii.

Mistrovství světa začne veslařům 25. srpna v korejském městě Čchungdžu. Drysdale nedávno přiznal, že pokud chce se Synkem a spol. bojovat o medaile, musí se zlepšit nejméně o 12 sekund.

Reklama

Související témata: