Hlavní obsah

Do finále MS rychlostních kanoistů prošly dvě české lodě

Duisburg

Dvě české lodě dnes na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v německém Duisburgu postoupily do sobotních finále na olympijské kilometrové trati. O medaile budou usilovat podle očekávání deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák a také čtyřkanoe ve složení Vojtěch Ruso, Dan Drahokoupil, Tomáš Janda a Radek Miškovský.

Foto: Vít Chalupa, ČTK

Nejtěžší semifinále v kariéře. Jaroslav Radoň odpočívá na mole po vyčerpávajícím semifinálovém závodě na 1000 metrů na mistrovství světa v německém Duisburgu. Vedle něj sedí Filip Dvořák (vlevo).

Článek

Radoň s Dvořákem chtěli postoupit přímo z dopoledních rozjížděk, ale nakonec těsně prohráli souboj o vítězství s Rumuny. I když zajeli druhý nejrychlejší čas v kariéře, museli do semifinále. "Bylo to nejnervóznější a nejdramatičtější semifinále našeho společného závodění. Soupeři byli slabší. Nevím, proč jsme se trápili," uvedl Radoň v tiskové zprávě.

Čtyřkanoe si pohlídala postup ve druhé polovině, když předjela Kanaďany. "Byl to spíš taktický boj. Zpočátku jsme se nenechali znervóznit, jak rychle všechny lodě vyrazily. I když na nás měli více než loď náskok, věřili jsme, že do finále projedeme," řekl háček Ruso. "Ve finále s nástupem ještě o něco počkáme, ale o to bude drtivější, abychom ostatní překvapili," plánoval.

Kajakářce Anně Kožíškové postup do finále utekl o jediné místo a pět setin.

V pátek vstoupí do šampionátu čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, největší česká medailová naděje. Bronzoví olympionici z Londýna by rádi zaútočili na první kajakářské české zlato z MS v historii.

Reklama