Hlavní obsah

Trapný omyl. Premiér Rusnok přál kanoistům k veslařské medaili

Praha

Chtěl potěšit kanoisty a poblahopřát jim k úspěchu, místo toho se pořádně ztrapnil. Předseda vlády Jiří Rusnok totiž kanoistům Jaroslavu Radoňovi a Filipu Dvořákovi gratuloval k medaili z veslařského mistrovství světa, na kterém Radoň s Dvořákem vůbec nebyli.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Kanoisté Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák

Článek

Rusnok si spletl vrcholné akce dvou odlišných sportů. Zatímco v jihokorejském Čchungdžu bojovali před dvěma týdny o medaile na mistrovství světa veslaři, kanoisté se ve stejnou dobu snažili získat cenné kovy v německém Duisburgu. „Mám nesmírnou radost, že Vám mohu gratulovat k zisku dvou bronzových medailí za 500 metrů a olympijských 1000 metrů na mistrovství světa v jihokorejském Čchengdžu," stojí v blahopřejném dopise, který od premiéra Radoň s Dvořákem dostali.

Kanoisté opravdu ze závodů na 500 a 1000 metrů vybojovali bronzové medaile. Ale ne v Asii, nýbrž v Německu. A ne na světovém šampionátu ve veslování, který se v Čchungdžu skutečně konal, ale v rychlostní kanoistice.

Přijměte naši lítost, píší deblkanoisté

„Máme nesmírnou radost, že jste nám pogratuloval k zisku dvou bronzových medailí za 500 metrů a olympijských 1000 metrů na mistrovství světa v jihokorejském Čchungdžu. Přijměte naši upřímnou lítost k tomu, koho z našich peněz daňových poplatníků zaměstnáváte. My jsme podle Vás skvěle reprezentovali naši zemi. To se však nedá říct o vládních úřednících," odpověděli premiérovi Radoň s Dvořákem na svých oficiálních stránkách.

„My jsme totiž v jihokorejském Čchungdžu nikdy nebyli a tudíž jsme tam nemohli získat dvě bronzové medaile. Naše mistrovství světa v rychlostní kanoistice se konalo v německém Duisburgu. Pokud jsou ve Vašem týmu lidé, kteří si pletou kanoistiku a veslování, tak je to smutné...," dodali kanoisté na závěr.

Obdobný dopis dostali i členové stříbrného českého čtyřkajaku Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, kteří se ho rozhodli zveřejnit na sociální síti Facebook.

Reklama

Související témata:
Jiří Rusnok