Hlavní obsah

Synek už nezdary neřeší: Na MS můžu útočit i zezadu

Praha

Celý rok Ondřej Synek zatím hledá správnou veslařskou pohodu. Z ME bral jen stříbro, při Světových pohárech se dokonce ani jednou nedostal na stupně vítězů, a tak 32letý obhájce titulu na skifu bude na světovém šampionátu ve Francii útočit tak trochu zezadu.

Foto: Miloš Lubas

V rámci přípravy absolvoval trať závodu Kolo pro život v Mladé Boleslavi i skifař Ondřej Synek.

Článek

Zlepšila vám náladu závěrečná příprava před MS?

Jsem natěšený a nevidím to už tak negativně jako během sezóny. Vysokohorské soustředění v Livignu, kde jsem občas statečně stíhal i kluky na dvojce bez, kteří tam byli jako sparing, mě nabilo energií. Určitě mi prospělo, že jsem se ocitl stranou rozruchu. Od nikoho jsem už neslyšel otázky, co se to se mnou děje, a mohl tam být i bez starostí o rodinu a děti.

Takže letošní nezdary už nemáte v hlavě?

Když se člověku nedaří, tak není rád. Ale je to sport, už vesluju nějaký pátek a nejsem ten, kdo by hned něco balil. Ani nemyslím, že bych z těch výsledků byl nějak načatý, prostě jsem na tom jinak než v předešlých letech, ale útočit můžu určitě i zezadu.

Dokážete odhadnout, jak na tom teď jste?

Vydařil se i trénink na Slapech, teď poslední dny v Račicích jsem se správně rozjezdil a konečně se do toho opravdu dostal. Zlepšil jsem se technicky a našel, doufám, správné tempo. Zkoušel jsem jezdit víc přes sílu, nižší frekvencí. Testy na trenažéru naznačily zlepšení. Letos jsem byl od soupeřů zatím trošku dál, ale dosud jsem neodváděl své maximum. Všechno stejně ukážou až ostré závodní jízdy v Aiguebelette.

Bude letošní šampionát o to těžší, že na něm půjde i o olympiádu?

Hlavní soupeři zůstali stejní, napočítal jsem dvanáct třináct lidí ze špičky, kteří mohou reálně myslet na devět míst do Ria. Nechci být ale jako kolegové z jiných sportů, kteří říkají, že letos je výsledek druhořadý a hlavní je dostat se na olympiádu. Pro mě je vždy výsledek zásadní. Chtěl bych vyhrát, s tím jedu na závody pokaždé, a letos je s tím spojený postup na olympiádu.

Reklama