Hlavní obsah

Biatlonisté proklínali počasí

WHISTLER

Ve slotě, do které by psa nevyhnal, absolvovali úvodní olympijský závod biatlonisté. Na areál ve Whistleru se z šedivého nebe valily proudy vody i mokrý sníh a rozměklá trať decimovala naděje závodníků včetně českého kvarteta Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec a Zdeněk Vítek.

Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters

Český biatlonista Michal Šlesingr

Článek

„Vůbec to nemá cenu komentovat, počasí závod totálně zkazilo. V prvním kole to začalo zpomalovat a ve druhém už lyže vůbec neodjížděly, nevím, kolik to  mohlo sebrat času. Ke konci už to bylo trochu lepší, ale pořád měli hrozně velkou výhodu závodníci, kteří startovali první. Nedal se udělat dobrý výsledek,“ štvalo Soukupa.

Nejlepší z Čechů dojel osmnáctý Šlesingr. „Byl to průměr. Spokojený jsem nebyl na trati, ani na střelnici. Pálil jsem pomaleji a stejně mi jedna rána vstoje ulítla,“ mrzelo sedmadvacetiletého reprezentanta. „Bohužel čekám na běžeckou formu. První kolo jsem jel ještě docela dobře, ve druhém už jsem nestíhal. Jak začaly padat h...a s hákama, začalo mě pěkně tahat za nohy,“ poznamenal zklamaně Šlesingr.

Relativně spokojený byl nejzkušenější z českých závodníků Zeněk Vítek. „Dělal jsem, co jsem mohl a jsem docela spokojený. Zní to jako fráze, ale opravdu to tak je,“ líčil dvaatřicetiletý biatlonista, jemuž začalo chumelit jen chvíli před startem. „Asi čtyři minuty. To na náladě moc nepřidá,“ podotkl Vítek.

Předpověď počasí pro Whistler slibuje zkraje týdne úbytek srážek a závodníci přiznávají, že by skončení hry kočky s myší, kterou s nimi příroda hraje, přivítali. „Mělo by snad trochu připadnout a ochladit se. Kdyby byla trať tvrdá, vypadalo by to jinak,“ je přesvědčený Šlesingr.

Reklama