Hlavní obsah

VIDEO: Sáblíková si vychutnala návrat do Prahy a "odpilotovala" přistání

PRAHA

Krátce po poledni přistál na pražském letišti letecký speciál s českými olympijskými medailisty z Vancouveru. Symbolicky byla při přistání v pilotní kabině také rychlobruslařka Martina Sáblíková. Spolu s ní přiletěli další medailisté, lyžař Lukáš Bauer a členové bronzové štafety. V Ruzyni je vítaly asi tři stovky fanoušků, mnozí s červenomodrobílými vlajkami.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Martina Sáblíková po návratu z Vancouveru do Prahy

Článek
Fotogalerie

"Martina, Martina," křičeli fanoušci s vlajkami a transparenty. Sáblíková, zjevně unavená z desetihodinového letu, se s nimi pozdravila. Každý její krok na letišti vyvolal velkou pozornost médií, hlavně fotografů a kamer. Blesky při každém jejím gestu a pohybu rozzářily halu starého ruzyňského letiště. "Lukáš, Lukáš," zaznělo halou, když se objevil Bauer.

Sáblíkovou přijeli mimo jiné přivítat také členové jejího fanklubu z Velkého Oseka, který kdosi v noci na dnešek na cedulích přejmenoval na Sáblíkov. "Neříkám, že jsem ráda, že někdo vytrhal cedule, ale je to pro mě velká čest. Jsem ráda se takhle vracet domů a vidět ty šťastný oči, jsem moc vděčná," prohlásila Sáblíková. Večer ji s trenérem Petrem Novákem čeká další uvítání přímo ve Velkém Oseku.

Triumfální návrat si rychlobruslařka vychutnávala. "Klidně bych letěla ještě jednou. Při přistání jsem byla u pilotů v kabině, což byl úžasný zážitek," líčila Sáblíková.

Slávu si užili také další členové bronzové lyžařské štafety v čele s Lukášem Bauerem, pro něhož chystají podvečerní uvítání jeho příznivci v Božím Daru. Z medailistů chyběla jen bronzová slalomářka Šárka Záhrobská, která se vrátila do Prahy už v neděli.

Většina olympioniků spěchala domů, sezona ještě nekončí a už o víkendu budou mnozí z nich starovat ve závodech Světového poháru. I ti nejúspěšnější budou muset oslavy ještě odložit.

Reklama