Hlavní obsah

Skokan na lyžích Hájek přijde o olympiádu, místo něj pojede Sedlák

LIBEREC

Skokan na lyžích Antonín Hájek přijde o účast na olympijských hrách. Závodník, který mohl v Turíně oslavit devatenácté narozeniny, podstoupil ve středu před půlnocí v Liberci operaci tříselné kýly a měsíc bude mimo hru. Jeho místo v nominaci zaplní Borek Sedlák. Informaci potvrdil ředitel skokanského úseku lyžařského svazu Leoš Škoda.

Článek

Hájek ve středu absolvoval večerní trénink v hale, na kterém si stěžoval na bolesti břicha. Pak se mu v třísle vytvořila boule a byl převezen do nemocnice. "V jedenáct večer byl operován a na měsíc je ze hry venku," řekl ČTK Škoda. "Je v pořádku a v péči libereckého špitálu, kde se o něj skvěle starají," dodal. "Tonda je hodně smutný," popsal Škoda rozpoložení svěřence, kterému prý kvůli olympijské neúčasti tekly slzy.

Pro český tým je olympijská neúčast čtvrtého z loňského juniorského mistrovství světa ztrátou. V sezóně byl Hájek trojkou za Jakubem Jandou a Janem Maturou. "S ním se dalo v družstvech něco uhrát, ale musíme to brát, že se to stalo," řekl Škoda a nechtěl se pouštět do spekulací, jak zranění vzniklo. "Nějaká příčina tam bude, ale vířit to teď nechceme," dodal Škoda.

Sedlák dostal velkou šanci

Olympijskou šanci dostane Sedlák, který byl ze své neúčasti v olympijské nominaci rozmrzelý. V sezóně získal první bod v seriálu SP v Harrachově a vyhrál Kontinentální pohár ve Svatém Mořici. "Teď může ukázat, co v něm je, a využít svoji naději," řekl Škoda.

V olympijské nominaci jsou s Jandou, Maturou a Sedlákem ještě Ondřej Vaculík a Jan Mazoch. Do Pragelata ale pojedou i další čeští skokani, kteří budou plnit roli předskokanů. "Měli jsme štěstí, když jsme zaslechli u Slovinců, že tahle nabídka existuje," vysvětlil Škoda. Předskokany v Pragelatu budou Lukáš Hlava, Michal Doležal, Tomáš Kyncl a František Vaculík. Původně tam měl být i Sedlák a o jeho náhradníkovi se bude jednat.

Reklama