Hlavní obsah

Skokan Janda se omlouval příznivcům i televizi

TURÍN

Skokan na lyžích Jakub Janda se omluvil za své vystoupení po nevydařeném olympijském závodě na středním můstku. "Chci se omluvit všem příznivcům za moje nepovedené vystoupení při rozhovoru, stejně tak i České televizi a jejím komentátorům. Výsledek závodu mi nesedl a já jsem to bohužel neustál ani při tomto rozhovoru," uvedl v prohlášení na svých stránkách jakub-janda.com.

Článek

Co se po závodě stalo? Janda v rozhovoru bezprostředně po závodě na otázky reportéra ČT Tomáše Jílka jen odsekával. "To je dost hloupá otázka," odvětil na dotaz, jak se cítí. "Vemte si video a podívejte se," odpověděl pak na otázku, kde se stala při skocích chyba. Po další odpovědi pak třináctý skokan olympijského závodu od mikrofonu odešel.

Ve svém prohlášení se k nevydařeném závodu vrátil. "Co se týče mého výkonu, nejsem s ním spokojen, ale s odstupem času se na něj musím dívat jinak. Olympijský závod má jinou atmosféru a zejména na středním můstku rozhoduje psychika. V posledním měsíci se toho kolem mne, trenéra Vasji Bajce i celého úseku odehrálo hodně, bohužel negativního. Pokoušel jsem se s tím vyrovnat, ale ještě jsem všechno úplně nepřekonal," přiznal vítěz Turné čtyř můstků.

Zapomínání v Monte Carlu

S trenérem Bajcem odjel Janda do okolí Monte Carla zapomenout na závod a připravit se co nejlépe na velký můstek. "Mám pocit, že potom, co se stalo v posledních dnech, nevěří ani mně. Nejsme si tolik blízko jako dřív. Je mezi námi jiný vztah," řekl Bajc deníku Sport ke svému vztahu s Jandou.

"Aby se moje psychika srovnávala, musím začít já od sebe," uznal skokan. Závod na velkém můstku je na programu v sobotu, Janda věří, že se stihne dát dohromady. "Čekají mne tři dny odpočinku a doufám, že se mi do pátku podaří získat zpátky svoji náladu z přelomu roku a že se vrátí vám dobře známý Jandys! Rád bych vám všem, mým blízkým i spolupracovníkům brzy opět udělal radost," stojí v Jandově omluvném prohlášení.

Skokan se ho rozhodl zveřejnit na serveru skoky.cz. Právě na něm se objevil kritický komentář o složení realizačního týmu, po němž krátce před začátkem olympiády trenér Bajc zvažoval svoji účast na hrách.

Reklama