Hlavní obsah

Čeští hokejisté mířili v noci zpátky za moře

TURÍN

Po vítězství nad Ruskem a zisku bronzových medailí se čeští hokejisté necelou hodinu po půlnoci přesunuli do restaurace Hockeyland v těsném sousedství haly Palasport Olimpico, kde už na ně v oddělené části čekaly manželky a rodinní příslušníci. "Rozloučíme se s rodinami a poletíme zpátky za oceán. Spát asi nepůjdeme, protože většina z nás musí na letiště ještě v noci," usmíval se obránce Pavel Kubina.

Článek

Jako první už ve tři hodiny vyrazil z vesnice Filip Kuba, který do Turína předminulé úterý dorazil jako poslední z českých borců. Jeho letadlo startovalo z Milána v půl šesté ráno. Další hráči pak opouštěli Itálii v průběhu dopoledne. Letadlo s Jágrem i reprezentanty působícími v týmu New York Rangers opustilo Miláno v deset hodin. Jedinou výjimkou byl kapitán Lang, který svou cestu do Detroitu začal přímo v Turíně.

Do Prahy zamířil realizační tým včetně trenérů, v Evropě působících brankářů Hniličky a Salfického a také duo z Nashvillu - brankář Tomáš Vokoun a obránce Marek Židlický. "Ale doma se zdržíme jen pár hodin. V pondělí ráno letíme do Ameriky," líčil Vokoun.

Hokejisté se domluvili, že na oslavu turínského bronzu vzhledem k nabitému programu dojde až v létě. "Je škoda, že nebyl žádný čas. Jde o úspěch, který by si oslavu zasloužil. Ale program je tak naflákaný, že nezbývá než to odložit na léto. Určitě si po sezóně s kluky zavoláme, někde se sejdeme a Turín ještě pořádně probereme," smál se Tomáš Kaberle.

Reklama