Hlavní obsah

Detroit přišel o hokejistu Holmströma, má zlomenou nohu

DETROIT

Švédský útočník Tomas Holmström si zlomil nohu a minimálně tři týdny bude chybět Detroitu v zámořské NHL. Zkušený hokejista je navíc jedním z členů konečného výběru kouče Bengta-Akeho Gustafssona pro olympijské hry ve Vancouveru.

Článek

Holmström, který za dva týdny oslaví 37. narozeniny, se zranil při středečním tréninku před utkáním v Los Angeles. Následně proto odletěl zpět do Detroitu. Ke zranění jedné z hlavních opor týmu navíc došlo jen krátce poté, co se do sestavy po nucené absenci vrátili další útočníci Dan Cleary a Henrik Zetterberg.

Holmström je nejlepším střelcem Rudých křídel v dosavadním průběhu ročníku. V 42 zápasech vsítil 15 gólů a přidal šest asistencí. "Samozřejmě je to ztráta, ´Homer´ má skvělý rok. Je to frustrující. Byl to jen trénink, prostě abnormální smůla," prohlásil generální manažer klubu Ken Holland.

Red Wings zatím prožívají velmi krušnou sezonu. Přestože jsou jedním z favoritů soutěže a obhajují loňskou pozici finalistů Stanley Cupu, patří jim momentálně až devátá příčka v Západní konferenci. Nejsou tedy mezi osmi týmy, které si zajistí postup do play off. Na vině je však i rozsáhlá marodka klíčových hráčů.

Reklama

Související témata: