Hlavní obsah

Kubina: Finové mají výhodu. Ale na zápas navíc se vymlouvat nebudeme

VANCOUVER

Bleskové tempo nabral olympijský hokejový turnaj. Žádný čas na oddech, porážka s Rusy odsoudila český tým k nutnosti prodrat se ke čtvrtfinále v ještě jednom zápase. Dvě utkání ve dvou dnech ale není ničím, co by hráči působící v NHL neznali.

Foto: Molly Riley, Reuters

Pavel Kubina (vlevo) v souboji s Kasparsem Daugavinsem z Lotyšska

Článek

„Jsme na to zvyklí. Často hrajeme i tři zápasy ve čtyřech dnech nebo takhle dva ve dvou, s tím nemůže být problém,“ tvrdí obránce Atlanty Pavel Kubina, i když připouštěl, že den volna by určitě uvítal. „Finové v tom jednoznačně měli výhodu, mohli se lépe připravit. Ale v tom nebudeme hledat výmluvu,“ vykládal.

Kubina patří k nejzkušenějším hráčům české defenzívy, Vancouver je už jeho třetí olympiádou. „A tahle se mi líbí nejvíc,“ ujišťuje. „Lidi tady hokej milují, je pro ně vším. Pamatuju si to z Toronta, i tady je každý zápas vyprodaný a je na něm nádherná atmosféra. I energie lidí ve městě, kde má skoro každý na sobě dres, je neuvěřitelná. Také vesnice je tu nejhezčí,“ porovnává.

Oproti Turínu mu odpadlo odvykání na širší kluziště, než je v NHL. „A to je složité, tady je víc soubojů, na vše méně času. Pro nás je to tak lepší,“ kvituje.

Do Vancouveru doprovodila statného beka celá rodina. „Byl jsem tu dvakrát na večeři s Andreou a malou. Před olympiádou jsme byli týden na tripu, tak jsem rád, že tu mohou být se mnou. Dorazili i rodiče,“ vykládal Kubina.

Reklama

Související témata: