Hlavní obsah

Hokejisté kvapně mizeli z Vancouveru, na letišti se potkali s Rusy

VANCOUVER

Olympijský Vancouver se teprve probouzel do slunného čtvrtečního rána, ale většina pokojů českých hokejistů byla v tu chvíli už vyklizená. Krátce po čtvrtfinálovém zklamání se hokejisté začali přes hráčskou asociaci NHLPA shánět po letenkách, aby se mohli co nejdříve vrátit do svých klubů. Členové realizačního týmu začali rozvážet hokejisty na letiště už krátce po čtvrteční půlnoci.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr a další hráči už opustili Vancouver

Článek

Jako první olympijskou vesnici opustil David Krejčí, jenž nabral směr Boston, gólman Tomáš Vokoun zamířil na Floridu už ve čtyři ráno. Své plány na okamžitý odlet z dějiště olympiády naplnil i kouč Vladimír Růžička, alespoň do pátku zůstávali ve Vancouveru už jen druhý brankář Ondřej Pavelec a obránce Filip Kuba.

„Už v úterý hrajeme doma s Floridou, snad dostanu od klubu aspoň dva dny volna,“ doufal bek Pavel Kubina, jehož čeká s Atlantou tuhý boj o play-off. Odlétal ve čtvrtek odpoledne, kdy už většina jeho reprezentačních spoluhráčů byla pryč.

Společně opouštěla město pětice legionářů z ruské KHL. „Ne, bavit se nebudeme, mně už tu práce skončila. Teď už dělám je to, co musím,“ odmítal s úsměvem, ale rázně žádosti o rozhovor Jaromír Jágr.

Společně se svými parťáky Blaťákem, Čajánkem, Rolinkem a Vašíčkem ještě na letišti prošel obchod se suvenýry, ale na rozdíl třeba od Petra Čajánka už si nic na památku do tašky nepřibalil.

V odbavovacím prostoru se potkali i s podobně zklamanými ruskými hokejisty, i zlý muž Alexander Radulov českou partičku už zdálky zdravil.

Reklama