Hlavní obsah

Pět důvodů, proč by Kanada mohla v boji o finále se Slováky prohrát

VANCOUVER/PRAHA

Po drtivém vítězství hokejistů nad Ruskem ve čtvrtfinále v Kanadě jen málokdo pochybuje o tom, že zlaté olympijské medaile zůstanou doma. Slovensko má být v semifinále jen další nutnou překážkou před oslavovaným vítězstvím javorových listů. Samotní hráči však dávají najevo, že by se nemělo Slovensko podceňovat a varují před předčasnými úvahami o zámořském finále s USA.

Foto: ČTK/AP

Fanoušci poženou Kanadu do finále

Článek

"Nemyslím si, že by bylo vhodné o tom mluvit. Pořád je před námi ještě dlouhá cesta," tvrdí Roberto Luongo. "Ve středu se nás pořád spousta lidí vyptávala na Švédsko, ale my tehdy jen odpovídali, že nikdo neví, co se stane. Není důvod předjímat věci příští," dodal kanadský brankář, jenž zřejmě dostane další příležitost.

"Na takovém turnaji je možné úplně všechno, nikdy si nemůžete být jisti, zda zrovna vy nebudete po zápase ti smutní," přidal se útočník Cory Perry, který ve čtvrtfinále s Ruskem zařídil dva góly. "Na zápas se Slovenskem se už všichni moc těšíme. Je to mužstvo, které hraje hodně do těla a předvádí výbornou týmovou hru," dodal.

Jeho spoluhráč Mike Richards nebyl ani moc zaskočený z toho, že dalším soupeřem Kanady je právě Slovensko. "Švédové měli dobrý tým, ale Slováci mají hodně rychlých hráčů a skvělou obranu dirigovanou Chárou. Navíc jsem mnohokrát hrál proti Halákovi, takže vím, že je to skvělý gólman," varuje.

Server ESPN.com napsal 5 důvodů, proč by Kanada mohla prohrát:
1) pod dojmem vysokého vítězství nad Ruskem Slováky podcení
2) Jaroslav Halák
3) útok Hossa-Demitra-Kopecký
4) slovenské přesilovky a oslabení
5) bývalé hvězdy NHL Stümpel a Pálffy doplněné skvělým Gáboríkem

Kvality Slovenska si dobře uvědomuje i největší hvězda kanadského hokeje současnosti Sidney Crosby. "Mají několik hráčů, kteří nepotřebují příliš mnoho prostoru na to, aby něco udělali s pukem. Viděli jsme, co dokázali proti Švédsku," uznává. "Hossa a Gáborík jsou fantastičtí, musíme najít způsob, jak je zastavit," přidal se Richards.

"Naším cílem bude hned od začátku na soupeře vlétnout a fyzickou hrou ho donutit k chybám. Důležité bude také co nejdříve vyburcovat fanoušky, kteří nám proti Rusku hodně pomohli. Rozhodně nesmíme Slováky podcenit," zopakoval obránce Shea Weber.

Reklama