Hlavní obsah

Elitní sdruženář Ackermann vzdal boj o olympiádu

MNICHOV

Zimní olympijské hry ve Vancouveru se uskuteční bez elitního sdruženáře Ronnyho Ackermanna z Německa. Čtyřnásobný mistr světa měl o víkendu bojovat v interní kvalifikaci o poslední volné místo v týmu s olympijským vítězem Georgem Hettichem, dnes ale na rozhodující souboj kvůli slabé formě rezignoval.

Článek

"Nebylo to lehké rozhodnutí. Už jen proto, že jsem na olympiádu čtyři roky trénoval," řekl dvaatřicetiletý Ackermann německým médiím. "Ale musím být realista. S mojí současnou formou nemá start ve Vancouveru prostě smysl. Ani pro družstvo bych nepředstavoval žádnou pomoc," dodal. Jeho maximem v této sezoně Světového poháru je 18. místo. Výkonnostně se trápí od loňské virové infekce, zaostává především v běhu.

Ackermann nyní chystá delší pauzu a není jisté, zda vůbec bude pokračovat v kariéře. Během ní získal na světových šampionátech deset medailí včetně čtyř individuálních titulů, na posledním šampionátu v Liberci byl alespoň členem stříbrného družstva. Na olympijských hrách však nikdy na nejcennější kov nedosáhl - ze Salt Lake City 2002 má dvě stříbra, z minulých her v Turíně jedno.

Reklama