Hlavní obsah

Biatlonistu Kruglova nejspíš připravil uvolněný šroubek u pušky o medaili

VANCOUVER

Kuriózní nehoda nejspíš připravila na olympiádě ve Vancouveru biatlonistu Nikolaje Kruglova o první velkou medaili z individuálních soutěží v kariéře. Osmadvacetiletý Rus během čtvrtečního vytrvalostního závodu ani jednou neminul terč a na poslední střelbě chtěl zaútočit na zlato. Při odjezdu ze třetí položky však doplatil na uvolněný šroubek u své pušky, při operaci se zbraní ztratil rovnováhu, upadl a přišel o naději na nejvyšší příčky.

Foto: Issei Kato , Reuters

Ruský biatlonista Nikolaj Kruglov

Článek

Kruglov byl po nešťastném karambolu pořádně naštvaný. "Snažil jsem se to tam připevnit zpět. Upadl jsem v zatáčce a ztratil jsem tam nějaký čas. Jsem tak frustrovaný," hněval se ruský biatlonista.

Cenný kov z individuálního závodu mu zřejmě není souzený. Na světových šampionátech skončil už dvakrát čtvrtý, stejný počet závodů dokončil na pátém místě. Ve čtvrtek měl dlouho nakročeno k nejcennější medaili. Po třetí střelbě ztrácel na pozdějšího vítěze Emila Hegleho Svendsena z Norska 48 sekund, a kdyby ho nezdržely problémy s puškou, získal by nejspíš zlato, neboť olympijský šampion dostal při závěrečné "stojce" trestnou minutu za jednu chybu.

"Cítím, že jsem neměl šanci ukázat, co ve mně doopravdy je. Věděl jsem, že je vše pryč a ztraceno, a tak jsem už pak nepracoval na trati tak tvrdě," dodal Kruglov, který nakonec finišoval na jedenáctém místě.

Reklama