Hlavní obsah

Koukal před štafetou: Favorité nejsme, musíme bojovat

České běžce na lyžích čeká ve středu štafeta na 4x10 kilometů. Tradičním finišmenem bude Martin Koukal, který pomalu vstřebává zklamání z šestého místa ve sprintu dvojic. Na štafetu se ale cítí dobře připraven. "Nezbývá nám než bojovat. Na olympiádě žádné extra velké ambice nemáme, tak uvidíme, jak to dopadne," řekl Koukal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Koukal

Článek

Ve středu budete tradičním finišmanem štafety. Nebude na vás ležet deka nepovedeného sprintu dvojic?

Člověk si samozřejmě pamatuje průběh závodu a ví, že na trati nechal ležet lepší umístění, než na které dosáhl. Chvíli trvá, než to odezní. Podvědomě jsme s Dušanem Kožíškem cítili, že týmový sprint pro nás byl disciplína číslo jedna. Medaile tam pro nás visela asi nejníže. Na druhou stranu, šesté místo na olympiádě je fantastický výsledek, potvrdili jsme, že skejtový sprint umíme. Na rovinu, ve velké štafetě se snažíme tolik let a výsledky jako ve sprintu, kde sbíráme třetí a šestá místa, nejsou.

O víkendu jste nedokončil skiatlon, sprint jste ale zvládl bez potíží. Jak se před závodem cítíte?

Ukazuje se, že jsem formu naladil dobře. Na volné patnáctce jsem zajel osmnácté místo, to není špatné. Nedokončený skiatlon mě hodně mrzí, představoval jsem si mnohem víc. Sprint dvojic ale potvrdil, že to byl opravdu jen špatný den. I při sprintu se ukáže vytrvalost a ověřil jsem si, že na tom nejsem špatně.

S čím půjdete do štafety?

Nezbývá nám, než bojovat. Na loňském mistrovství světa jsme byli favoriti a dopadlo to zle. Před třemi lety v Sapporu jsme také nastupovali s očekáváním a dopadlo to stejně špatně. Na olympiádě žádné extra velké ambice nemáme, tak uvidíme, jak to dopadne.

Reklama