Hlavní obsah

Doprava ve Vancouveru ustála první pracovní den

VANCOUVER

Olympijské hry ve Vancouveru možná nebudou provázet tak vážné problémy s dopravou, které se při olympiádách v posledních letech opakovaly s železnou pravidelností. Ostrou zkouškou pro infrastrukturu měl být první pracovní den. A obstála prý velmi dobře.

Foto: ČTK/AP

Pohled na Vancouver, dějiště zimní olympiády

Článek

Organizátoři přijali po dobu her sérii opatření, která snížila běžnou dopravu v centru o zhruba třicet procent, což uvolnilo silnice pro olympijský ruch. "Dopravní špička v centru dnes dopoledne probíhala velmi, velmi dobře. Přesuny sportovců ani diváků nebyly narušené, což je přesně to, co jsme chtěli," řekla mluvčí organizačního výboru Renée Smithová-Valadeová.

Problémy s dopravou se tak dotýkají spíš jen spojnice Vancouveru a letoviska Cypress Mountain, kde se jedou soutěže snowboardistů a akrobatických lyžařů. Nemá je ale na svědomí přetížení silnic, nýbrž prosté poruchy obsluhujících autobusů. Kanadská reprezentace akrobatických lyžařek se jejich vinou málem nedostala dva dny po sobě na trénink. V sobotu zase zabloudil a pak se porouchal autobus s novináři.

Organizátoři reagovali tím, že objednali sto nových autobusů, které mají nahradit ty zčásti ojeté a notně poruchové, zapůjčené ze Spojených států. Zpětná vazba ohledně dopravy se prý zlepšuje, uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata: