Hlavní obsah

VIDEO: V olympijském Vancouveru zhasl oheň, následoval rockový koncert

VANCOUVER

Velkou party na ploše haly BC Place skončila olympiáda ve Vancouveru. Šedesát tisíc diváků se rozloučilo se zástupci sportovců, kteří je svými výkony těšili po více než dva týdny. „Bavila jsem se,“ přiznávala Martina Sáblíková, největší české eso her, která přinesla na stadión českou vlajku. „Nervózní jsem nebyla, spíš jsem se těšila,“ přiznávala.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Ohňostroj při zakončení olympijských her ve Vancouveru

Článek

Organizátoři nejprve nechali znovu zapálit olympijský oheň i legendární rychlobruslařku Catrionu Le May-Doanovou, „jejíž“ pilíř při zahájení selhal, po několika oficialitách a představení pořadatele příštích her v Soči plamen uhasnul.

Následoval koncert několika domácích rockových hvězd včetně Nickelbecka, Avril Lavigne, Alanis Morisette či skupiny Simple Plan, který roztančil i sportovce na ploše. „Mně se to líbilo víc než zahájení, hrála lepší hudba i bylo lépe rozumět řečníkům,“ pochvaloval si krasobruslař Tomáš Verner.

Vzpomenut byl v den zahájení tragicky zesnulý gruzínský sáňkař Kumaritašvili, zároveň se ale večerem nesla kanadská euforie z úspěchu svých sportovců v čele s čerstvým triumfem hokejistů. „Bylo vidět, jak jsou Kanaďané na svou zemi hrdí,“ všimla si Sáblíková.

Zazněla i norský hymna na počest Pettera Northuga, součástí ceremoniálu totiž bylo i vyhlášení závodu na 50 km klasicky.

Reklama