Hlavní obsah

Do Česka znovu míří slavný Panathinaikos

Zpráva o chřipkové viróze vyděsila včera fanoušky Mladé Boleslavi. Jejich tým totiž čeká důležitý zápas Poháru UEFA proti Panathinaikosu; podle klubového lékaře už jsou ale všichni hráči v pořádku.

Článek

Mladá Boleslav jako jediný z českých zástupců v poháru nemá odehraný ještě ani jeden zápas základní skupiny. Před čtrnácti dny mohli Středočeši jen odpočívat a sledovat zápasy svých soupeřů. To se jim určitě hodilo, svěřenci trenéra Uhrina totiž měli ve třech měsících nové sezony nabitý program. Kromě toho, že dokázali přes francouzský Olympiue Marseille postoupit do základní skupiny Poháru UEFA, bojují v Gambrinus lize o čelo tabulky. Tento boj se dlouhé týdny smrskl na souboj dvou týmů, Boleslavi a Liberce; v něm se Boleslavským dlouho vedlo výtečně, poslední dobou jako by ale ztráceli dech. Na začátku října přišla první prohra v Teplicích, potom si sice doma poradili s Českými Budějovicemi, o týden později ale znovu prohráli, tentokrát v Brně a v posledním kole poprvé rozesmutnili své diváky, když nestačili na Slavii. A aby toho nebylo málo, objevila se zpráva o tom, že velkou část mužstva v posledních dnech postihla chřipková viróza. U několika hráčů měla dramatický průběh, nyní už by prý ale mělo být všechno v pořádku. "Byla to reakce na očkování, které jsme fotbalistům aplikovali, ale pro střetnutí s Panathinaikosem jsou všichni v pořádku," prohlásil klubový lékař Josef Horák. Trenéru Uhrinovi tak bude chybět jen zraněný Abraham a možná i Matějovský, který má střevní potíže.

Ujištění týmového lékaře je o to důležitější, že Mladou Boleslav čeká velmi silný soupeř - Panathinaikos Atény. Řekové už mají vstup do základní skupiny za sebou; před dvěma týdny na svém stadionu přivítali Hapoel Tel Aviv, který porazili brankou Romera a vlastním gólem Chena 2:0. Jen tak potvrdili, že jsou asi největším favoritem skupiny. O jejich síle se ostatně v nedávných letech některé české týmy už přesvědčily - v sezoně 2001/2002 aténský klub porazil Slavii i Spartu a o rok později vyřadil v Poháru UEFA Liberec. Mužstvo trenéra Víctora Muňoze se od té doby pochopitelně změnilo, i v tomto složení se mu ale daří; v letošní sezoně řecké ligy zatím vyhrálo pět z osmi zápasů a v tabulce je druhé hned za Olympiakosem. Vzhledem k úvodní výhře Muňoz naznačil, že v chladném počasí, které dnes panuje, by mu stačil i bod. "Náš tým hraje vždy tak, aby vyhrál. Jsme velký klub a vždy chceme vyhrát všechny zápasy. Přesto musím říct, že remíza by v Mladé Boleslavi také nebyla špatným výsledkem," prohlásil kouč Řeků.

Domácí prostředí je zřejmě hlavním důvodem, proč bookmakeři považují za mírného favorita zápasu Mladou Boleslav, na kterou vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že Panathinaikos dnes uhraje alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.47.

Reklama