Hlavní obsah

Hannover doma přivítá Bochum

V předehrávce desátého kola bundesligy hostí Hannover ve své AWD Aréně mužstvo Bochumi. Oba celky se nachází v sestupových vodách a každý bod je tak pro ně velmi cenný.

Článek

Hannover vyšlápl do nového ročníku asi nejhůře jak mohl. Po třech úvodních kolech neměl ani bod a navíc inkasoval hrozivých jedenáct branek. Po těchto neúspěších angažovalo vedení klubu nového trenéra. Tím se stal 41letý bývalý trenér Cách Dieter Hecking, který nahradil Petera Neururera. Od jeho nástupu do funkce začalo mužstvo bodovat a prohrálo pouze na hřišti Schalke. Ve Wolfsburgu dokázalo zvítězit a další čtyři body si potom připsalo za čtyři remízy. Jednu z nich uhrálo minulý týden v derby s Hamburkem, když během celého utkání nepadla ani jedna branka. Složité to bude mít mužstvo Dietera Heckinga i dnes, jelikož kvůli zranění nemohou nastoupit útočníci Jiří Štajner a Thomas Brdarič. Vedle prozatím nejlepšího střelce týmu Vahida Hashemiana se proto postaví na hrot teprve osmnáctiletý debutant v hannoverském dresu Sebastian Stachnik.

Bochum byla před sezonou považována za jednoho z vážných kandidátů na sestup a zatím tyto prognózy nevyvrátila. V tabulce bundesligy se momentálně krčí na poslední příčce s pouhými pěti body. V minulém kole navíc opět prohrála na domácím hřišti, když nestačila na Wolfsburg. Tento týden si trenér mužstva Marcel Koller promluvil s každým hráčem mezi čtyřma očima a doufá, že to v dnešním utkání přinese úspěch. Proti jeho svěřencům ale jasně hovoří statistika - ta říká, že Bochum nedokázala na hřišti Hannoveru zvítězit už dlouhých jedenadvacet let. Starosti dělají Kollerovi i zranění; otazník startu v Hannoveru visí nad Marcelem Maltritzem, Dariuszem Woszem, Benjaminem Lensem a Martinem Meichelbeckem a navíc určitě nenastoupí trojice Daniel Imhof, René Renno a Tommy Bechmann.

Hannover vždy uměl doma na Bochum zahrát. Myslíte si, že to dnes potvrdí? Potom si na něj vsaďte - kurs je 1.80. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.35 a na hosty najdete kurs 4.05.

Reklama