Hlavní obsah

Mladá Boleslav chce ukončit sérii proher

Ve velkém útlumu zastihl podzim fotbalisty Mladé Boleslavi. Tým, který se dlouho držel na špičce tabulky, najednou prohrává jeden zápas za druhým. Změnit se to pokusí v Ostravě, kde se na Bazalech utká s domácím Baníkem.

Článek

Mladoboleslavští vstoupili do nové sezony jako překvapiví vicemistři loňského ročníku. Před rokem neměli co ztratit, letos už ale byli středem pozornosti. Na otázku, jestli dokáží zopakovat minulou sezonu, odpověděli svěřenci trenéra Uhrina sedmi výhrami z prvních osmi zápasů. Vydařil se jim i vstup do předkola Ligy mistrů, v němž postoupili přes norskou Valerengu. První klopýtnutí přišlo až ve třetím předkole; v něm nestačili na Galatasaray a utekla jim tak možnost zahrát si v Lize mistrů. Zklamání si alespoň částečně vynahradili v Poháru UEFA, kde přes Olympique Marseille postoupili do základní skupiny soutěže. Od začátku října jako by se ale na Středočeších podepsal náročný podzimní program. V devátém kole poprvé v lize ztratili všechny body, když prohráli 0:2 v Teplicích. O dva týdny později sice ještě doma porazili České Budějovice, od té doby to ale s nimi jde s kopce. Cesta do Brna skončila další porážkou a v posledním kole prohráli také na svém stadionu, odkud si Slavia odvezla výhru 3:1. Poté, co v úvodním hracím dni Poháru UEFA měla volno, se jí nevydařil ani první zápas ve skupině; v něm doma prohrála s Panathinaikosem 0:1. ""Hrajeme špatně a hlavně nedůrazně v obraně," označil Uhrin hlavní příčinu nedávných porážek. "Musíme se dát co nejrychleji dohromady," dodal trenér, který do Ostravy s mužstvem vyrazil až dnes.

Vstup Baníku do sezony příliš slavný nebyl. Po dvou kolech byl bez bodu, když nestačil na Slavii a Liberec. Z dalších tří utkání získali hráči trenéra Večeři plný počet bodů; pokud se ale ostravští fandové těšili na dlouhou vítěznou sérii, byly zklamáni. V polovině září Baník doma jen remizoval 1:1 s Plzní. V dalším kole prohrál 1:2 v Mostě, o týden později ztratil další domácí body, tentokrát proti Příbrami, a poté se vrátil bez jediného bodu ze stadionu pražské Sparty. Obrat k lepšímu přišel až v domácím zápase se Zlínem. Trápící se Valachy porazil 1:0 a po další výhře sahali Večeřovi svěřenci i na hřišti slušně hrajícího Jablonce; Ostrava dlouho vedla po trefě Mičoli, o dva body ale přišla v 88. minutě, kdy domácí Kučera proměnil penaltu. Dnes by měl Baník nastoupit v sestavě, která málem porazila Jablonec. Na hřišti se zřejmě objeví i obránce Klimpl, který na severu Čech nedohrál zápas kvůli svalovému zranění.

Utkání na Bazalech podle bookmakerů prakticky nemá favorita. O něco více věří experti společnosti bwin přeci jen hostům, na které vypsali kurs 2.60. Na Ostravu si můžete vsadit v kursu 2.70 a pokud si myslíte, že se oba týmy rozejdou smírně, vsaďte si remízu s kursem 2.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články