Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Michala Bílka

Svůj tým dovedl do čela ligy a hodlá tam s ním už zůstat. Aby se mu to ale povedlo, nesmí nyní zaváhat proti Mostu. Čeká nás strašně těžkej zápas, jedeme ale na vítězství, tvrdí trenér Sparty Michal Bílek, který pro Eurotip.cz okomentoval 15. kolo Gambrinus ligy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Série vynikajících výsledků udělala z Teplic jednoho z pronásledovatelů trojlístku, který vévodí tabulce Gambrinus ligy. Severočeši naposledy porazili dokonce Liberec 3:0; tento výsledek se dnes pokusí potvrdit v Ostravě. "Ostrava má takový kolísavý výkony. Jsou období, kdy se jí daří a období, kdy se jí nedaří, teď vyhráli doma a přivezli si remízu z venku... Teplice naposled porazily Liberec, takže by mužstvo mělo bejt v pohodě... Tady to vidím na remízu," tipuje kouč Sparty.

Beznadějně poslední v tabulce stále zůstávají fotbalisté Slovácka. V minulém kole už ale sahali po vítězství v Příbrami. Tři body se dnes znovu pokusí získat doma proti Jablonci. "Jablonec je silnej hlavně v domácích zápasech, v domácím prostředí. Slovácku přišlo o vítězství v Příbrami až ke konci zápasu, i ten bod jim ale podle mě hodně zvedl sebevědomí, takže si myslím, že poprvé doma vyhrajou," tvrdí Michal Bílek.

Jediné vítězství z posledních osmi zápasů si připsali hráči Plzně. Ti po dobrém vstupu do sezony hodně zvolnili a dnes navíc přivítají Kladno, kterému se v posledních týdnech nadmíru daří. "Kladno teď třikrát za sebou vyhrálo, je v pohodě. Plzeň ale v Jablonci, v utkání, který jsem viděl, hrála poměrně dobře, takže tady věřím ve vítězství domácích," říká bývalý kouč Západočechů.

Když Michal Bílek přebíral Spartu, měl za úkol ji co nejrychleji dát do pořádku. Svůj úkol splnil na jedničku - pod jeho vedením letenští v lize ještě neprohráli a v posledním kole se dokonce stali lídry tabulky. Devítizápasovou neporazitelnost se Pražané pokusí uhájit na stadionu Mostu. "Tak my jsme se po roce a půl dostali do čela ligy a chceme tam zůstat co nejdýl. To znamená, že teď nesmíme zaváhat. Čeká nás strašně těžkej zápas, Most v Boleslavi sehrál výborný utkání, jedeme ale na vítězství," věří ve dvojku lodivod Sparty.

Souboj dvou týmů ze spodku tabulky uvidí diváci v Olomouci. Domácí v důležitém utkání přivítají Zlín. "Zlín vyměnil trenéra, říká se, že nový koště dobře mete, tady tipuju, že udělají bod. Olomouc je doma silná, s výjimkou posledního vyhrála tři domácí zápasy v řadě, myslím si ale, že Zlín teď překvapí," tvrdí Michal Bílek.

Příliš klidu na trénink v posledních dnech neměli fotbalisté Příbrami. Policie zatkla bosse fotbalového klubu Starku, podle Bílka to ale bude mít na hráče v souboji s Brnem spíš pozitivní vliv. "Brno teď dostalo na Kladně ránu v podobě krutý porážky a navíc přišlo o dva vyloučený hráče. Příbram... myslím si, že její hráči teď odvedou stoprocentně svoji práci, že budou chtít v tý situaci, která teď vznikla, ukázat, že dovedou zabrat i v době, kdy je to pro ně těžký. Tady věřím v překvapení, tipoval bych dvojku," říká expert.

Šlágrem tohoto kola Gambrinus ligy je bezpochyby souboj Liberec - Mladá Boleslav. Dva týmy, které se donedávna přetahovaly o vedení v tabulce, se poperou o možný návrat do jejího čela. "Tady čekám vyrovnaný a hrozně zajímavý utkání z pozice čela tabulky. Vidím to na remízu," tipuje stručně kouč Sparty.

Jako švýcarské hodinky fungují v posledních týdnech fotbalisté pražské Slavie. Sešívaní pravidelně vozí všechny body z cizích hřišť, na Strahově ale potom pokaždé klopýtnou proti papírově slabšímu soupeři. Před týdnem vyhráli Jarolímovi svěřenci ve Zlíně. Jak dopadnoui proti Českým Budějovicím? "Tak tady očekávám překvapení, Slavia hraje venku velmi dobře, domácí zápasy ale nezvládá. Budějovice teď hrajou ve velmi dobrý pohodě, daly se dokupy, tady si myslím, že to bude další překvapení a bude dvojka," uzavírá Michal Bílek.

Reklama