Hlavní obsah

Atlanta narazí na neoblíbeného soupeře

, 30. listopadu 2006

Čtvrteční zápasová skladba NHL je opět velmi bohatá. Většina zápasů se odehraje ve východní konferenci. Boston již potřetí v této sezóně potká oblíbeného soupeře z Tampy Bay. Carolina si zopakuje souboj z prvního kola minulého play off s Montrealem. Atlanta vyzve před vlastními fanoušky k souboji o body Toronto.

Článek

Domácí tým vstoupil do sezóny skvěle a dlouho bojoval o vedení v celé lize. Nyní má Atlanta pevné postavení již pouze na čele jihovýchodní divize. Odehrála poměrně velký počet zápasů, ale kolem poloviny listopadu přišla krize, která se projevila čtyřmi prohrami v řadě. Je zajímavé, že v listopadu si brankáři Lehtonen a Hedberg rozdělili starty téměř půl na půl, což bylo v říjnu něco nemyslitelného. K více výhrám ve druhém měsíci mužstvu pomohl náhradní švédský brankář, ale poslední tři utkání odchytala finská jednička. Atlantě se znovu začalo dařit bodovat, ačkoli nyní prochází obdobím, kdy hraje většinu utkání venku a nechává se přestřílet. V obraně by opět měli chybět Exelby a Sutton, zatímco McCarthy by nastoupit mohl.

Toronto se v posledních dvou zápasech střetlo doma s jediným soupeřem, kterému dohromady vstřelilo pouze dva góly a nezískalo jediný bod. V úterý skončila také jeho série zápasů, v nichž dokázalo střílet góly v přesilových hrách. Pouze jednou se mužstvu v probíhající sezóně stalo, že početní výhodu nedokázalo využít ve dvou zápasech za sebou. Významnou složkou první přesilovkové řady je obrana, kterou tvoří McCabe a Tomáš Kaberle. První z nich ovšem měl po úterním utkání zdravotní problémy a jeho start by dnes mohl být i s otazníkem. Na více prostoru na ledě zatím většinou marně čeká po zranění se rozehrávající obránce Kubina. Celkově vzato se zdravotní stav hráčů Toronta zlepšil a dlouhodobě mimo hru je již pouze Wozniewski.

Bookmakeři bwin přesto očekávají, že domácí celek potvrdí zlepšenou formu. Na dvoubodový zisk Atlanty vypsali kurs 1,67. Hostující tým získal v posledních deseti zápasech stejný počet bodů jako domácí. Torontu se venku v této sezóně daří a na ledě dnešního soupeře vyhrálo již pět zápasů v řadě. Dnes si na výhru Toronta včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů lze vsadit v kursu 2,25.

Reklama