Hlavní obsah

Udrží si Neapol náskok z prvního zápasu?

V odvetě italského poháru Coppa Italia dnes přivítá prvoligová Parma mužstvo z Neapole. V lepší výchozí pozici vstoupí do odvety hosté, kteří dokázali v prvním měření sil zvítězit na svém stadionu 1:0.

Článek

Dříve velice slavná Parma se pomalu, ale jistě začíná vytrácet z nejslunnějšího fotbalového nebe. V minulém ročníku Série A skončila na sedmém místě, což není určitě špatné, ale byla zvyklá i na lepší umístění. Letos to není o nic lepší - spíše o moc horší; momentálně je v elitní italské soutěži až předposlední. Pouhých dvanáct vstřelených branek a naopak sedmadvacet inkasovaných je opravdu hrůzostrašná vizitka. Čest si tak alespoň trochu může dnes zachránit v osmifinále italského poháru. Do odvety proti Neapoli ale vstupuje s jednogólovým mankem a tak to jistě nebude mít vůbec jednoduché. "Bylo pro nás velké překvapení, když nám bylo oznámeno, že se zápas bude hrát od tří hodin odpoledne," reagoval trenér Stefano Pioli na nečekanou změnu úvodního hvizdu zápasu, který byl zpočátku plánován na devátou hodinu večerní. "Připravovali jsme se až na večerní utkání a tato změna velice zasáhla do našeho tréninkového plánu. Je to smutné a pro fotbal to není vůbec dobré," dodal k tomuto problému. Podle jeho dalších slov dnes bude šetřit ze základní jedenáctky dvojici Budan - Grell.

Neapol v minulém roce postoupila do Série B, když s naprostým přehledem ovládla třetí nejvyšší soutěže a s velkým bodovým náskokem si zajistila vstupenku do letošního ročníku druhé ligy. V té prozatím dokazuje svou výjimečnost; lepší je momentálně už pouze Juventus. Svěřenci Edy Rejy se netají tím, že se letos chtějí poprat o další postup a vrátit tak dříve fotbalem proslavenému přístavnímu městu prvoligovou příslušnost. Předvést se ale chtějí i v poháru. "Odveta s Parmou nebude jednoduchá, ale myslím si, že máme velice reálnou šanci na postup," řekl kouč Reja, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Podle bookmakerů společnosti bwin v tomto utkání favorita nenajdete. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.20. Hodnota kursu na remízu je 2.85 a na vítězství Neapole 3.25. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama