Hlavní obsah

Chicago i Phoenix se zvedají

, 7. prosince 2006

Čtvrtek je již tradičně na utkání NHL bohatý. Boston v poslední třetině listopadu dvakrát vyhrál nad Torontem a dnes mu k dalšímu úspěchu nad divizním soupeřem může pomoci i výhoda domácího prostředí. Chicago a Phoenix dnes ve vzájemném duelu budou zjišťovat, kdo se dostal z krize lépe.

Článek

Domácí tým měl nadějný začátek sezóny, ale pak se mu zranily klíčové letní posily. Chicago se zřejmě až do konce sezóny bude muset obejít v útoku bez Handzuše a měsíc a půl týmu velmi chybí Havlát. Český útočník se přesto stále ještě dělí o pozici nejlepšího střelce v klubovém pořadí. Pro mužstvo je však důležité, že by se do hry měl vrátit již tento týden. Kdy se tak stane konkrétně dosud ovšem nebylo oficiálně určeno. Chicago se pod vedením nového trenéra Savarda zvedlo a bodovalo ve čtyřech posledních zápasech. V žádném z nich nenastoupil obránce Aucoin.

Phoenix se potýká se zraněními od začátku sezóny. Dlouho mu chyběl v útoku Comrie, jehož návrat by již měl být sice blízko, ale ve včerejším zápase nenastoupil. Jeho kolega z útoku Reinprecht si od hokeje odpočine ještě minimálně další měsíc a dobře na tom není ani obránce Boynton. Kojotům se začalo dařit především na vlastním ledě. Mimo něj nadále tápou, což dokázali i včera, když nevstřelili jediný gól. Dnes je čeká již třetí utkání v tomto týdnu. Brankář Joseph si odpočinul v pondělí, čili se očekává, že odchytá druhý zápas ve dvou dnech.

Bookmakeři bwin předpokládají, že si dva body z dnešního duelu připíší domácí. Na výhru Chicaga včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,61. Hosté ovšem umí na ledě dnešního soupeře zahrát. Phoenix zde bodoval v uplynulých čtyřech letech již v sedmi utkáních v řadě. Dnes si lze na jeho plný bodový zisk vsadit v kursu 2,35.

Reklama