Hlavní obsah

Rozjeté Chicago přivítá Minnesotu

Dva týmy s vynikající formou se dnes utkají v Chicagu. Domácí Býci, kteří vyhráli sedm zápasů v řadě, se pokusí svou vítěznou šňůru prodloužit v souboji s Minnesotou.

Článek

Bulls byli před sezonou, podobně jako loni, označováni za možného černého koně soutěže. Tím spíš, že je posílil pivot Ben Wallace, jehož služby už si Detroit nemohl dovolit. Ani Wallaceovi, ani Chicagu se ale dlouho nedařilo; po dvanácti zápasech měli hráči trenéra Skilese bilanci 3-9 a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli být jedním z favoritů Východní konference. Prohra 108-123 na půdě Philadelphie ale byla poslední kapkou; sedmizápasovou cestu po hřištích soupeřů zakončilo Chicago vítězstvím 106-95 v New Yorku a od té doby už jenom vítězí. Díky tradičně vynikající týmové hře porazili Býci New York i v odvetě a poté ještě dalších pět soupeřů.

Série sedmi výher v řadě je sice úctyhodná, je ale nutno podotknout, že všichni soupeři Chicaga byli z mnohem slabší Východní konference a ani jeden z nich nemá kladnou bilanci. Dnes se Býci utkají po delší době se soupeřem ze Západní konference. Minnesota sice určitě nepatří mezi její favority, se silnějšími týmy obvykle prohrává a na cizích palubovkách má bilanci 3-6, v posledních zápasech ale Timberwolves dokazují, že se nevyplatí je podceňovat. Svěřenci kouče Caseyho po třech prohrách v řadě nejprve uspěli na hřišti Philadelphie, kterou porazili 95-84, potom dokázali ubránit ústřední dvojici Houstonu Ming-McGrady a zvítězili 90-84. O jejich síle se pak včera přesvědčil i nejlepší tým NBA, Utah, který se na domácí od třetí čtvrtiny jen dotahoval a nakonec v Minnesotě prohrál 103-110. Ústřední postavou Wolves byl jako obvykle skvělý Kevin Garnett, jenž si kromě 31 bodů připsal ještě 14 doskoků, tentokrát se mu ale dostalo vynikající podpory i od spoluhráčů - rozehrávač Mike James nastřílel 29 bodů a Ricky Davis dalších 21.

Forma Chicaga a jeho domácí bilance 7-1 pasuje Býky do role favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.30 nebo s handicapem 7 bodů. Myslíte si, že Minnesota dnes přeruší vítěznou sérii domácích? Potom si vsaďte na hosty, kurs na jejich výhru je rovných 4.00.

Reklama