Hlavní obsah

Otec Williams přemlouvá dcery: Skoncujte s tenisem!

"Kdybych měl možnost, hned bych je vzal od tenisu," prohlásil na adresu svých dcer Sereny a Venus Richard Williams. Otec amerických tenistek by byl nejraději, kdyby ukončily kariéru a věnovaly se obchodu. Kolotoč tenisových turnajů pro ně prý není tím pravým. Obě se v něm přesto zdatně pohybují - Serena má pět grandslamových titulů, Venus o jeden méně.

Foto: ČTK

Sestry Williamsovy (zleva Venus a Serena) už dosáhly mnoha úspěchů.

Článek

Williams se vždy holedbal, že do světa vyslal dobře vychované a vyrovnané děti, ne jen tenisové hvězdy. "Děti v mém domě musely chápat, jak se vydělávají i utrácejí peníze. Musely se naučit, jaký je život jinde než za základní čárou," popsal své zásady. "Ne jako děti, které znají jen tenis a nevědí nic o světě," dodal.

Podle Williamse by se jeho dcery měly začít věnovat serióznějším věcem. "Je čas, aby štafetu převzal někdo jiný. Je čas, aby se pohnuly dál a splnily si své cíle ve světě obchodu. Myslím, že nejvyšší čas pro ně bude v pětadvaceti šestadvaceti letech, nejpozději ale v sedmadvaceti," uvedl. Venus je nyní třiadvacet let, Serena je o dva roky mladší.

Reklama