Hlavní obsah

Dallas vyráží na cesty

, 16. prosince 2006

V sobotu se v NHL odehraje tradičně nejvíce zápasů. Jako první vjedou na led hráči New Jersey a hostujícího Detroitu. V utkání dvou lepšících se mužstev přivítá v centrální divizi Columbus Chicago. Dallas bude chtít na ledě Los Angeles potvrdit, že se mu proti soupeřům v pacifické divizi daří.

Článek

Domácí celek zatím střídá v prosinci velmi pečlivě prohry a výhry a uvedeného schématu se drží i v tomto týdnu. Králové zároveň řeší problém s brankáři. Na konci listopadu se na listinu zraněných přesunul Garon a jako dvojka byl z farmy povolán nováček Brust. Ve čtvrtek se nečekaně poprvé postavil do branky od začátku zápasu, protože Cloutier se zranil během zahřívacího kolečka před utkáním. Los Angeles si domů přivezlo cennou výhru a je možné, že úspěšného novice postaví znovu. V obraně by týmu však znovu mohl chybět důležitý muž Višňovský.

Dallas se musí vypořádat se zraněním klíčového útočníka. Modano již neodehrál pět utkání a mužstvu začal chybět především v domácích zápasech. Hvězdy tři poslední z nich prohrály, protože v nich daly dohromady pouhé tři branky. V počtu vstřelených gólů se během tohoto týdne klubové ikoně vyrovnal obránce Boucher, který ovládl již i kanadské bodování týmu. Dallas stále drží nad vodou především úspěšně řešené přesilové hry.

Bookmakeři bwin zřejmě očekávají, že i tento fakt by mohl hostujícímu celku pomoci k dnešnímu vítězství. Na výhru domácího Los Angeles včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů totiž vypsali vyšší kurs 2,2. Hosté dnes začínají turné po kluzištích tří různých divizních soupeřů. Dallasu se v této sezóně proti sokům z pacifické divize velmi daří a dnes si lze na jeho jedenáctý dvoubodový zisk z dvanáctého takového utkání vsadit v kursu 1,7.

Reklama