Hlavní obsah

Chára navštíví Ottawu

, 19. prosince 2006

Úterní program NHL je složen z jedenácti utkání, která se většinou odehrají na kluzištích mužstev z východní konference. Ve druhé polovině ligy se do hry zapojí všech pět klubů z nesmírně vyrovnané severozápadní divize. Totéž ovšem také platí pro mužstva ze severovýchodní divize, kde se odehrají i dva přímé souboje. Buffalo hraje s Montrealem a Ottawa hostí Boston.

Článek

Senátoři neprožívají zdaleka tak idylické časy jako v dlouhodobé části minulé sezóny a zatím plují na střídavých vlnách výkonů. Nadějnou druhou polovinu listopadu a přelom měsíců vystřídal další pád. Ottawě totiž chyběl útočník Alfredsson a ještě déle obránce Redden. První již v sobotu hrál a druhý bruslí natolik v pohodě, že trenér nechává rozhodnutí o tom, zda se dnes již zapojí do utkání čistě na něm. Dneškem počínaje odehraje Ottawa až do konce ledna naprostou většinu utkání na vlastním ledě, kde si musí vylepšit zápornou bilanci. Trenér má v plánu dávat v brance jednoznačnou přednost Emerymu.

Boston se po špatném říjnu vrátil do hry o příčky zajišťující play off dobrými dvěma listopadovými dekádami. V prosinci zatím hraje zápasy, v nichž většinou padá poměrně dosti branek. Výsledkově je však nestabilní. Medvědy na led v kanadském hlavním městě přivede vysoký obránce Chára, který dlouho působil jako neodstavitelný pilíř v dresu dnešních domácích. Po zdravotní stránce jsou na tom hůře útočníci. Žádný gól si dnes určitě nepřipíší zkušený Axelsson a mladý talent Kessel. Boston ale pociťuje především velký problém na brankářském postu, kde dostává přednost Thomas před ještě horším Toivonenem.

Bookmakeři bwin předpokládají, že i této výhody domácí dokáží využít. Na výhru Ottawy včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,45. Domácí se také od poloviny listopadu obvykle mohou spolehnout na využívání přesilových her, zatímco hosté patří v bránění oslabení k nejhorším týmům ligy. Boston dokázal na ledě dnešního soupeře v minulých sezónách občas sebrat nějaký bod. Dnes si lze na jeho dvoubodový zisk vsadit v kursu 2,8.

Reklama