Hlavní obsah

Rozjetý Detroit míří do Clevelandu

Dvě prohry v řadě mají na svém kontě basketbalisté Clevelandu. Dnes se po kratším výletu vrací zpět domů, kde přivítají detroitské Písty.

Článek

Cleveland se po celou sezonu chová jako typický domácí tým - na vlastní palubovce většinu soupeřů poráží, ovšem venku je sotva poloviční. Poslední zápasy Kavalírů potvrzují, že na před cizím publikem jsou podprůměrní. Po drtivé porážce v Houstonu se vzpamatovali a porazili doma Toronto 95-91 a poté i Indianu, kterou deklasovali 107-75. Další zápas ovšem odehráli na hřišti oslabeného New Orleans a tam znovu prohráli, tentokrát 89-95. V následujících dvou utkáních přivítali doma Charlotte a Seattle a v obou duelech své diváky potěšili; poté však znovu potvrdili pravidlo o své nemohoucnosti na cizích hřištích. V sobotu sice v Orlandu začali zápas proti domácím, kterým chybělo několik důležitých hráčů, dobře, ve druhé čtvrtině ovšem propadli a prohráli 74-81. Bez vítězství potom odcestovali i z New Jersey, kde v přestřelce podlehli domácím 111-113. "Poslední dva zápasy venku jsme odehráli slušně, o moc líp, než ty předešlé. Konečně se nám daří snáze skórovat; když budeme bránit jako dřív, začneme konečně zvítězit," nezoufá si hlavní hvězda týmu LeBron James.

Dnes ovšem Cleveland znovu nastoupí na své palubovce, kde je s bilancí 8-3 postrachem soupeřů. Soupeřem mu dnes bude Detroit, kterému se po špatném vstupu do sezony začalo konečně dařit. Na přelomu listopadu a prosince měli Pistons dokonce sérii osmi výher v řadě. Potom sice dvakrát po sobě prohráli, to je ovšem nijak nesrazilo a přes náročnou čtyřzápasovou šňůru na cizích palubovkách porážejí jednoho protivníka za druhým. V posledních pěti zápasech zvítězili čtyřikrát. Zvítězili například i na půdě Dallasu a Orlanda, kde se rozhodně nevyhrává snadno; jednomu ze spolufavoritů Východní konference odolala jen Indiana, která nad Detroitem doma vyhrála 101-90. V posledních dvou utkáních se Pistons museli obejít bez svého nejlépe doskakujícího hráče Rasheeda Wallace. Hráč s minulostí rebela si poranil kotník, o obou duelech ho ale spoluhráči skvěle zastoupili. Zvlášť proti Seattlu zazářil mladík Jason Maxiel, který 17 body a dvanácti doskoky přispěl k výhře svého týmu 97-93; dnes možná bude mít další příležitost se předvést, protože dnes nad Wallaceovým startem znovu visí otazník.

I přes dobrou formu Detroitu je podle bookmakerů Cleveland, na který společnost bwin vypsala kurs 1.65 a handicap 3 body. Myslíte si, že si dnes Detroit s Clevelandem poradí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.30.

Reklama