Hlavní obsah

Marseille dnes hostí St. Etienne

Ještě jedno kolo stihne odehrát do Vánoc francouzská fotbalová liga. V dnešní předehrávce na Stade Velodrome změří síly domácí Olympique Marseille s letos velmi silným St. Etienne.

Článek

Ani v nejmenším Marseille letos nenaplňuje cíle, které si vedení před sezonou stanovilo. Momentálně je na sedmém místě tabulky a postupně se jí začínají vzdalovat příčky zajišťující evropské poháry. V minulém kole na hřišti Nancy se poprvé po vážné zlomenině nohy představil na hřišti v základní sestavě hvězdný francouzský útočník Djibril Cisse, ale i jeho snažení bylo marné a Marseille si odvezla porážku 2:0. Špatné výsledky za poslední dobu vyvolali vlnu spekulací nad trenérem Albertem Emonem, kterého by mohl nahradit bývalý kouč anglické reprezentace Sven-Goran Eriksson. Zatím se ale tak nestalo a Emon dnes bude se svým týmem bojovat o více než tři body do tabulky. Podle všeho dá dnes v útoku opět šanci Cissemu, který v Nancy nepodal sice vůbec dobrý výkon, ale má svou kvalitu a Emon v ni věří. Zpět v tréninku se tento týden objevil další klenot Marseille - Frank Ribéry, ale jeho start v dnešním zápase je vyloučen. "Trénoval jsem a cítím se dobře fyzicky, ale stále mám rezervy," řekl hvězdný záložník. Hrát nebudou ani záložník Wilson Oruma, který má svalové zranění ani útočník Habib Bamogo.

Největším překvapením letošního ročníku francouzské Ligue 1 je jednoznačně Saint-Etienne. Mužstvo, které trénuje český trenér Ivan Hašek skončilo v loňském ročníku na třinácté příčce a letos je momentálně třetí - bod za druhým Lens. Hlavní zbraní tohoto týmu je skvělá produktivita; více než třicet branek se v tuto chvíli podařilo vstřelit už jen pouze lídrovi z Lyonu. Góly zde obstarává především duo Ilan - Araújo Dall´Igna; každý má na svém kontě už sedm zářezů. Prvně jmenovaný se trefil i v minulém zápase proti Valenciennes, ve kterém Haškovi svěřenci soupeře jasně přehráli a porazili rozdílem třídy. Stejně jako v celém dosavadním průběhu sezony má i dnes bývalý český reprezentant k dispozici skoro kompletní kádr a určitě si přeje jako dárek pod stromeček nějaký ten bod ze slavného Stade Velodrome.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita. Na domácí si můžete vsadit s kursem 1.85. Remíza je oceněna hodnotou 3.00 rovné a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 4.35. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama