Hlavní obsah

Washington může dohnat dnešního soupeře

, 22. prosince 2006

Na kluziště v NHL vjede dnes vůči včerejšímu dni poloviční počet mužstev. Columbus proti cestujícímu Vancouveru bude chtít ukázat, že jeho nedávný vzestup nebyl náhodný. V jediném dnešním mezikonferenčním duelu hostí Chicago dalšího člena Original Six z Toronta. V hlavním městě USA bude hledat cestu do čela atlantické divize New Jersey.

Článek

Washington se po zlé desetidenní listopadové sérii bez výhry zvedl a tlačí se na druhé místo jihovýchodní divize. Trošku ho brzdí menší počet odehraných zápasů. To se ovšem nyní změní, protože do konce kalendářního roku klub čeká společně s dneškem šest zápasů v devíti dnech. Většinu z nich Washington odehraje venku a tudíž by potřeboval doma tuto šňůru dobře začít. Předzápasové zprávy však nejsou příznívé. Dlouhodobě je mimo hru útočník Zedník. Čtvrteční trénink ovšem též vynechali útočníci Clark, Bradley a Brashear a obránci Erskine a Muir. Nejpravděpodobnější je start prvního z nich a klub se chystá pro jistotu povolat hráče z farmy. Základní útočná osa Ovečkin, Zubrus a Semin je nicméně zachována.

New Jersey prožilo dvě zcela odlišné prosincové dekády. V té první vyhrálo všech pět duelů, ale v té druhé se radovalo z dvoubodového zisku pouze jednou. V posledních čtyřech zápasech střílelo góly téměř výhradně jenom v přesilovkách. Ďáblové ovšem zároveň při vlastní výhodě příliš často inkasují a taková utkání potom prohrávají, jako se jim to stalo naposledy v úterý. Tento fakt se potom pochopitelně negativně odráží i v +/- hodnocení hráčů, jako je český útočník Eliáš. Bránit soupeřovy útočné hroty nebudou Matvichuk a Fahey. Velký prostor tak dostává nováček Oduya, kterého původně draftoval dnešní soupeř.

Bookmakeři bwin dává větší šanci na výhru hostujícímu týmu. Na vítězství domácího Washingtonu včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů totiž vypsali kurs 2,1. Hosté v minulých sezónách předvedli, že si z ledu dnešního soupeře umí občas nějaký bod odvézt. Na možnost, že by tentokrát New Jersey bralo body dva, si lze vsadit v kursu 1,77.

Reklama