Hlavní obsah

Napraví Arsenal své předchozí zaváhání?

V minulém kole Arsenal neuspěl na hřišti Sheffieldu, když si odvezl pouze porážku 1:0. Napravit tento výsledek dnes chce s Charltonem, který letos prozatím zažívá nejhorší sezonu za několik posledních let.

Článek

Arsenal letos podává velmi nevyrovnané výkony. V minulém kole to znovu potvrdil, jak už je zmíněno výše. Poprvé prohrál v zápase, ve kterém nenastoupil zraněný kapitán Thiery Henry - to je sice kuriozita, ale bez Henryho se letos Gunners daří opravdu lépe než s ním v sestavě. Francouzský kanonýr by se ale dnes mohl vrátit zpátky do sestavy a pomoci Arsenalu porazit Charlton. "Máme teď doma Charlton a je to pro nás velmi důležitý zápas. Nemůžeme si v tomto utkání dovolit ztratit body, protože se chceme posunout tabulkou vzhůru. V momentální situaci je pro nás každý zápas důležitý a nechceme už zažívat taková utkání jako v sobotu se Sheffieldem," pronesl záložník a zástupce kapitána Gunners - Gilberto Silva. Manažer Arsene Wenger dnes nemůže jistě počítat s Emmanuelem Adebayorem, Theo Walcottem, Freddi Ljungbergem, Johnem Djourou a Williamem Gallasem, zatímco duo Robin van Persie - Julio Baptista má nějaké rány z minulého zápasu, ale o dnešní utkání by přijít nemělo.

Charlton letos prožívá vůbec nejhorší sezonu od roku 2000, kdy do Premier leauge postoupil. Po jednadvaceti kolech má na svém kontě pouhých šestnáct bodů - horší už je jen Watford s dvanácti. Z toho vyústil jasný tah - manažera Lese Reeda nahradil na lavičce hned po Vánocích ještě nedávný kouč West Hamu - Alan Pardew. Nový trenér už má za sebou dva zápasy, které byly úspěšné. V tom prvním Charlton přišel o vítězství s Fulhamem až ve třetí minutě nastavení druhého poločasu a musel se tak spokojit s bodem. Vítězství tak přišlo až v dalším kole s nevyzpytatelnou Aston Villou. Pardew navíc zná správný recept i na Arsenal, který před dvěma měsíci dokázal se svými bývalými svěřenci porazit. V tomto zápase se navíc udála potyčka mezi Pardewem a Wengerem, která byla velmi medializována a rozebírána. Trenér Charltonu dnes bohužel nemůže počítat s nejlepším střelcem týmu - Darren Bentem, který letos rozvlnil sítě soupeřů už devětkrát. Po zranění se naopak vrací do sestavy Luke Young, Andy Reid a Amady Faye.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.22. Myslíte si, že Charlton neodjede z Emirates Stadium s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs je 3.77.

Reklama