Hlavní obsah

Potvrdí Barcelona roli favorita?

Španělský celek Winterthur Barcelona dnes přivítá na své palubovce v rámci Euroligy litevský Žalgiris Kaunas. Domácí jsou se sedmi vítězstvími na druhé příčce skupiny C, Žalgiris s jedním až na samém chvostu tabulky.

Článek

Momentálně devátý celek elitní španělské soutěže podává letos v Eurolize stejně jako loni velmi dobré výkony. Po pěti zápasech měli svěřenci srbského kouče Duška Ivanoviče stoprocentní úspěšnost; o tu přišli v dalším kole v Rusku s moskevským CSKA. Poté se naladili opět na vítěznou vlnu, když uspěli s Aris Soluň i Pau-Orthez. Druhá a prozatím poslední porážka přišla v minulém kole na palubovce italského Benettonu Treviso. Vyrovnaný duel rozhodla až vypjatá koncovka, ta lépe vyšla domácím, kteří nakonec zvítězili o bod. Výborně zahrál sice Ital Gianluca Basile, který zaznamenal devatenáct bodů, ale v utkání se moc nedařilo Juanu Carlosi Navarrovi a právě to byl klíčový fakt barcelonské porážky. Solidní zápas odehrála letošní největší posila Winterthuru - Slovinec Jaka Lakovič, který do Katalánska přišel z Panathinaikosu Atény. Všichni tito hráči dnes nebudou na domácí palubovce proti Kaunas chybět a určitě budou chtít napravit zaváhání v Trevisu.

Žalgiris má v letošním ročníku Euroligy značné problémy. Na začátku prosince vyústili ve výměnu trenéra; Ainarse Bagatskise nahradil Rimantas Grigas. Tento fakt ale mužstvu prozatím vůbec neprospěl; od vítězství ve druhém zápase s Neapolí se číslo jedna v kolonce výher doposud nezměnilo a Kaunas jsou s pouhým jedním vítězstvím na poslední příčce tabulky. Dnes proti Barceloně bude mužstvu chybět mladý objev - rozehrávač Mantas Kalnietis. S největší pravděpodobností nenastoupí ani nejlepší hráč týmu - Chorvat Marko Popovič, chybět bude i křídlo Kirk Penney. Pro Grigasovo mužstvo to jsou velké ztráty, tím spíše, že je ohrožen start i několika dalších hráčů a proti mužstvu jakým bezesporu Barcelona je, to bude určitě na palubovce znát.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Barcelona jasným favoritem zápasu s kursem 1.07 na její vítězství. Na litevský celek si můžete vsadit s kursem 8.50.

Reklama