Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea roli jasného favorita?

Včerejší semifinále Carling Cupu mezi Liverpoolem a Arsenalem přineslo neuvěřitelných devět branek. Dnes má tento anglický pohár na programu druhé utkání; neznámé Wycombe, které hraje až čtvrtou nejvyšší soutěž, přivítá na svém stadionu obhájce trofeje Premier league - londýnskou Chelsea.

Foto: FC Chelsea

Michael Essien (vlevo) se raduje se spoluhráči z jedné z branek Chelsea.

Článek

Wycombe skončilo v loňském ročníku čtvrté nejvyšší anglické soutěže na šesté příčce. V tuto chvíli je na tom úplně stejně, když se s třiačtyřiceti body drží v pásmu zaručujícím postupovou baráž. Herní styl tohoto mužstva je dosti defenzivní; třicet vstřelených a třiadvacet inkasovaných branek jsou počty, které se řadí k nejmenším v celé soutěži. Takový tradiční výsledek tohoto mužstva se zrodil o víkendu; Wycombe doma remizovalo s Rochdale 1:1 a moc sebevědomí si před zápasem s Chelsea určitě nedodalo. V zápase s Blues nebudou oproti poslednímu utkání na hřišti chybět oba tradiční stopeři; Mike Williamson i Will Antwi jsou zcela fit a připraveni nastoupit. S lehčím svalovým zraněním nastoupí Sergio Torres, naopak podobný problém znemožní start Anthony Granta.

Chelsea v tuto chvíli ztrácí v Premier league na první Manchester United šest bodů a s obhajobou titulu to pro ni letos začíná vypadat špatně, ale stále není nic zdaleka rozhodnuto a tento rozdíl může být během pár kol smazán. Dnes ji ale čeká jiná soutěž; anglický Carling Cup je jedním z pohárů, kterého se Blues účastní a dnes je čeká už semifinále. Za soupeře mají navíc celek až ze čtvrté nejvyšší anglické soutěže a proto jsou pasováni do role jasného favorita. "Samozřejmě je to tým z nižší soutěže, ale mají dobré mužstvo, dobře organizované. Jejich trenér Paul Lambert má hodně zkušeností s fotbalem na nejvyšší úrovni a my k němu máme respekt. Je to první zápas a odvetu na Stamford Bridge máme poté k dobru, ale chceme se pokusit rozhodnout už dnes," konstatoval portugalský manažer ve službách Chelsea - José Mourinho. Ten dnes bude postrádat kvůli kartám svého nejlepšího střelce Didiera Drogbu a jistotu zadních řad Ricarda Carvalha. Místo druhého jmenovaného nastoupí ve stoperské dvojici po boku Michaela Essiena Paulo Ferreira.

Chelsea je sice ve Wycombe hostem, ale i tak je považována za jasného favorita s kursem 1.20. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 5.25 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 11.00 rovných.

Reklama