Hlavní obsah

Nabuzený Betis hostí Real

V prvním zápase osmifinále španělského poháru Copa del Rey hostí letos podprůměrný Betis Sevilla slavný Real Madrid, který v aktuální sezoně na titul v Primera Division opět dosáhne jen velmi těžko.

Článek

Už v minulé sezoně to s Betisem, který ještě loni hrával Ligu mistrů, vypadalo bídně, když nakonec skončil na nelichotivé čtrnácté příčce a letos je to ještě horší. Momentálně je na osmnáctém místě španělské ligy a už to tak vypadá, že bude mít velké problémy se záchranou. V létě mužstvo opustil kapitán a špílmachr Joaquín, což se na výkonech jasně projevilo a především z počátku sezony se s tím srovnávalo velice špatně. Do roku 2007 ale svěřenci trenéra Lorenza Serry Ferrera vstoupili úspěšně; o víkendu si na domácím stadionu poradili díky brance Sóbise nejtěsnějším možným výsledkem s Celtou Vigo, čímž potvrdili předvánoční vítězství z Tarragony a rázem se tak přiblížili na dostřel pozic zajišťující v příští sezoně prvoligovou příslušnost. Dnes je čeká zápas z trochu jiného soudku; v domácím poháru hostí Real Madrid a i kvůli svému dosavadnímu postavení v Primera Division se chtějí pokusit uspět a bojovat i nadále o vstupenku do poháru UEFA.

Momentálně třetí celek elitní španělské soutěže získal v sedmnácti kolech dvaatřicet bodů, což není vůbec špatné, ale na první Sevillu má ztrátu pět bodů. V posledních dvou zápasech navíc svěřenci Fabia Capella zcela vyhořeli; těsně před Vánoci nestačili doma na Huelvu, které podlehli vysoko a překvapivě 0:3. Do nového roku nevstoupili o moc lépe; o víkendu prohráli 2:0 na hřišti Deportiva La Coruňa. Díky těmto faktům se hned začalo hovořit o trenérské židli Bílého baletu, ale podle posledních zpráv se ji Capello jen tak nevzdá. "Tato možnost je v mé hlavě naprosto vyloučena,” rázně odvrátil spekulace o rezignaci. "V obou posledních utkáních jsme ztratili charakter a chuť, kterou jsme do té doby měli. To je to, co mě nejvíce naštvalo," přiznal italský kouč svou nespokojenost se zmiňovanými zápasy. Základní jedenáctka pro dnešní pohárový zápas se bude velmi lišit od té obvyklé. "Uvidíme v akci jiné hráče než obvykle," řekl k utkání Capello. Na hřišti se určitě neobjeví obránce Marcelo, který si o víkendu poranil kotník, chybět bude rovněž i Guti.

I přes nepříznivé poslední výsledky je Real pasován do role mírného favorita, když na něj bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.95. Remízu ocenili hodnotou 3.30 a výhru domácího Betis si můžete vsadit s kursem 3.50.

Reklama