Hlavní obsah

Tampa Bay může jít v tabulce před dnešníhzo soupeře

, 11. ledna 2007

Po dnešním dni již budou všechny týmy v NHL mít odehránu alespoň polovinu plánovaných zápasů základní části. Poslední týmem, který na tuto metu čeká, je Boston, který se dnes doma představí proti Islanders. Phoenix se vrací domů z velmi úspěšného cestování, aby změřil síly s Detroitem. Philadelphia doufá v zápase s Montrealem v návrat Forsberga. Tampa Bay hostí Washington.

Foto: Internet

Alexander Ovečkin

Článek

Domácí celek vstoupil do nového kalendářního roku minulý týden čtyřmi venkovními zápasy. Tampa Bay tuto sérii zvládla napůl, když vydřela dvě těsné výhry. Každou z nich vychytal jiný gólman. Holmqvistovi se vydařil i úterní návrat na domácím ledě a je tedy otázkou, zda začne dostávat více šancí. Vychytal týmu celkově více výher a má lepší téměř všechny statistiky než-li Denis, ačkoli odehrál o něco méně utkání. V klubovém bodování se již osamostatnili známí tahouni St. Louis a Lecavalier. Z českých hráčů si v dresu Tampy Bay nepoměrně lépe vede obránce Kuba, když útočník Prospal nadále strádá především v +/- hodnocení.

Washington se dnes vydává na cestování, které má prověřit jeho schopnosti vůči play off. Hráče ani nemusí příliš mrzet, že opouští hlavní město, protože jejich hala patří v lize k nejméně navštěvovaným, i když v ní září Ovečkin. Odráži se to i v tom, že mužstvo patří do středu tabulky sestavené podle zápasu odehraných mimo vlastní led, ačkoli venku vůči ostatním soupeřům v lize odehrálo dosti malý počet utkání. To znamená, že se mu venku daří skoro více než doma. Skvělou útočnou trojici doplňují Zubrus se Seminem. S obránci a jejich formou je to již mnohem horší a obvykle chytající zkušený Kolzig si tedy na nudu v brance nemůže stěžovat. Chybět by před ním měli Erskine a Muir.

Bookmakeři bwin očekávájí, že domácí svého soka překonají a posunou se před něj v tabulce jihovýchodní divize. Na výhru Tampy Bay včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,61. Ve třech vzájemných zápasech probíhající sezóny však domácí prostředí žádnou výhodou nebylo ani pro jednom mužstvo. Na úspěch hostujícího Washingtonu, který jede ven povzbuzen třemi výhrami v řadě, si lze vsadit v kursu 2,35.

Reklama