Hlavní obsah

Minnesota končí cestování po Kanadě

, 12. ledna 2007

Páteční NHL představuje jakýsi klid před sobotní zápasovou smrští. Diváci mohou navštívit tři stadióny, na nichž se bude hrát. Nashville začne dvojzápas s Columbusem na vlastním ledě. New Jersey se pokusí začít novou bodovou sérii v zápase s Atlantou. Edmonton se vrací na chvíli domů k zápasu s Minnesotou.

Článek

Olejáři zakončili minulý kalendářní rok špatně, když nezískali žádný bod ze čtyř utkání v řadě. Od minulého úterý ovšem dnes domácí celek pravidelně boduje, i když zdaleka ne jenom za výhry. Edmontonu se vydařila především poslední třízapasová šňůra venkovních zápasů. Významně k tomu přispěli svými góly překvapivě obránci. Např. Hejda jedno utkání rozhodl v prodloužení a patřil k nejvytíženějším mužům na ledě. Své šance se chopili při absenci Šmída a Staiose v zadních řadách jiní. Edmonton hraje i zítra, čili je možné, že si v jednom ze zápasů odpočine brankář Roloson, proti jehož bývalému klubu dnes domácí nastoupí.

Minnesota se více než dva měsíce těšila na návrat své ustřední postavy novodobé historie, ale Gáborík se nejprve pouze zastřeloval. Včera však již otevřel skóre zápasu a přidal ještě jeden gól, čímž přivedl mužstvo k prvnímu venkovnímu vítězství po téměř dvou měsících. Minnesota v zápase postrádala útočníky Parrishe a Boogarda, ale tým se po třech slabých zápasech opět rozstřílel. V brance byl Fernandez, který odpočíval na začátku týdne a může se tedy na ledě objevit dnes znovu. Hosté zakončí své cestování až v neděli.

Dnešní duel v severozápadní divizi dle bookmakerů bwin rozhodne domácí prostředí. Na Edmonton vypsali kurs 1,95. Domácí skutečně dlouho na vlastním ledě excelovali, ale nyní to již tak docela pravda není a dnešního soupeře neporazili před vlastním publikem už dvě sezóny, což čítá sedm zápasů. Na výhru Minnesoty si lze vsadit v kursu 3,0.

Reklama