Hlavní obsah

Newcastle změří síly s vedoucím celkem druhé ligy

V St. James Parku, domácím stánku Newcastlu se dnes odehraje odveta anglického FA Cupu mezi domácími Strakami a mužstvem Birminghamu. První utkání skončilo smírně a šance na postup jsou tak pro oba celky stále otevřené.

Foto: AFP

Radost fotbalistů Newcastlu ze vstřelené branky.

Článek

Newcastle nevstoupil do letošní sezony určitě tak jak by si představoval, ale v poslední době se zvedl a propracoval se na jedenáctou příčku tabulky Premier league. Do nového roku 2007 vstoupily Straky úspěšně; v St. James Parku dokázaly remízou 2:2 obrat o body vedoucí celek Premier league - Manchester United. Velice dobrý zápas odehráli hráči pod vedením manažera Glenna Roedera další týden v rámci FA Cupu na půdě leadera druhé nejvyšší soutěže - Birminghamu. O vítězství přišli až v poslední pětiminutovce, ale i remíza 2:2 dává Newcastlu do dnešního zápasu velmi dobré vyhlídky na postup. V utkání mužstvu chyběl kapitán Scott Parker, který měl vystavenou stopku za karty a o dnešní odvetu přijde nejspíš také, jelikož má žaludeční problémy. Mimo hru je rovněž Turek Emre. Ten se měl 30. prosince v zápase s Evertonem dopustit několika rasistických poznámek vůči protihráčům, ale vše popírá. "To co se o Emrem říká ho velmi vzalo. Je rozrušený a vše popírá. Klub stojí za ním," řekl manažer Roeder.

Birmingham v loňské sezoně sestoupil z Premier league, ale letos plánuje okamžitý návrat. Ve druhé anglické nejvyšší soutěži tzv. Championship je momentálně leaderem, když nasbíral v sedmadvaceti zápasech už třiapadesát bodů. O víkendu měli svěřenci Steva Bruce volno, jelikož jejich zápas Leedsem byl odložen. Měli tak dost času na přípravu pro dnešní zápas, do kterého vstupují s cílem - uspět. Karty znemožní start obránce Raidi Jaidiho, kterého v základní jedenáctce nahradí Martin Taylor. Po zranění achilovky je zpět v nominaci útočník Cameron Jerome, který s velkou pravděpodobností hned zacelí díru po Nicklasi Bendtnerovi, jenž má problémy s kotníkem. "Nejedeme na sever se strachem. V prvním zápase jsme měli velké množství brankových příležitostí, ale nevyužili jsme jich. Pokusíme se tedy o to dnes. Před několika lety jsem ukončil působení v FA Cupu s Coventry právě v Newcastlu a já nechci, aby se to dnes opakovalo," konstatoval zkušený Steve Bruce.

Newcastle je označován za favorita utkání s kursem 1.55 na jeho vítězství. Vsadit si ale můžete na hosty s kursem 5.40 nebo na remízu s hodnotou 3.60.

Reklama