Hlavní obsah

Osasuna si brousí zuby na čtvrtfinále

Osmifinále španělského poháru Copa del Rey má dnes na programu několik odvetných utkání. V jednom z nich přivítá Osasuna madridské Atletiko. První měření sil ve španělské metropoli skončilo nerozhodně 1:1 a o postupujícím se tak rozhodně v dnešním zápase.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Pamplona se za poslední měsíce neskutečně zvedla; přesně před dvěma měsíci byla na sestupové příčce a momentálně je už osmá. Šest vítězství z posledních sedmi zápasů ji dělá nejlepším současným celkem ve Španělsko. S tímto vzestupem se rovněž přestalo mluvit o možném odvolání trenéra Zigandy. O víkendu si v generálce na dnešní duel poradili s Betisem Sevilla v poměru 5:1. Postup do osmifinále španělského poháru si bez problémů zajistila s mužstvem Pena Sport, které hraje nižší soutěž. Trenér Ziganda má dnes k dispozici kompletní kádr, se kterým myslí na postup. V základní jedenáctce nebude chybět ani jeden z trojice hráčů, která se objevila ve víkendové jedenáctce Primera Division - Corrales, Puňal a Soldado.

Atletiko zvládlo podzimní část sezony velmi dobře a do nového roku vstoupilo překvapivou domácí bezbrankovou remízou s Tarragonou, ale vše si vynahradilo v uplynulém víkendy, kdy zvítězilo na hřišti Celty Vigo. V tuto chvíli má tak na svém kontě dvaatřicet bodů, což stačí na pátou příčku a stále solidní kontakt se špicí tabulky. "Máme letos velmi silný tým, motivaci a touhu uspět. Na tuto dobu jsme dlouho čekali a věřím, že mezi elitou ve Španělsku zůstaneme už do konce sezony," řekl trenér mužstva - Javier Aguirre. Ten bude dnes v pohárovém duelu postrádat dlouhodobě zraněnou dvojici Martin Petrov - Maxi Rodriguez. Čerstvě se k nim přidali Pablo Ibanez a Leo Franco. Otazník startu navíc visí nad několika dalšími - Mariano Pernia, Gabi a Francisco Costinha.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.40 kurs na remízu má hodnotu 3.15. Na vítězství Atletika si můžete vsadit v kursu 2.65.

Reklama