Hlavní obsah

Manchester zajíždí na Emirates Stadium

Čtyřiadvacáté kolo Premier league mělo na programu sobotní šlágr mezi Liverpoolem a Chelsea. Ani druhý hrací den tohoto kola nebude ošizen o podobný zápas - Arsenal hostí na Emirates Stadium lídra z Manchesteru, který může využít včerejšího zaváhání Chelsea k navýšení svého náskoku.

Článek

Arsenal letos podává velmi nevyrovnané výkony, střídá dobré chvilky se špatnými, díky nimž je v tuto chvíli na čtvrté příčce tabulky se ziskem dvaačtyřiceti bodů. V poslední době svěřenci Arsena Wengera prožívají jedno z těch lepších období - možná vůbec to nejlepší v letošní sezoně. Vyhráli už čtyři zápasy v řadě a ve všech vstřelili velké množství branek. Dvě z těchto čtyřech utkání sehráli v rámci poháru s Liverpoolem a i když se oba duely odehrály na Anfield Road, tak Gunners z nich vyšli vítězně. Dnes je čeká tuhý souboj s momentálně nejlepším Manchesterem United. "Všichni si myslí, že i když dnes zvítězíme, tak nemámě už šanci bojovat o titul, ale my se nevzdáváme," řekl sebevědomě manažer Arsenalu Wenger, pro kterého je stáhnutí patnáctibodového náskoku Rudých Ďáblů stále realitou. Otazník stratu dnes visí nad útočníkem Robinem van Persiem, který má problémy s kotníkem. Stopku za karty má vystavenou Gilberto Silva.

Rudí ďáblové jsou v tuto chvíli leadery Premier league; na druhou Chelsea si drží náskok šesti bodů a pomalu, ale jistě se přibližují zisku titulu, který by byl pro fandy United zadostiučiněním po dlouhých třech letech půstu. Svěřenci Alexe Fergusona jsou výborní ve všech směrech; skóre 52:16 označuje nejlépe střílející a rovněž i nejlépe bránící mužstvo ligy. Obrovský podíl na síle Manchesteru má hvězda Cristiano Ronaldo, který svou výbornou technickou vyspělostí je letos pro svůj tým velmi platným. Dnes se portugalský míčový kouzelník postaví spolu se svým týmem londýnskému Arsenalu. Sir Alex Ferguson nemá žádné problémy s čerstvými zraněními. Zpět v nominaci je po nemoci Wes Brown. V útoku dnes nastoupí od začátku nejspíše duo Wayne Rooney - Henrik Larsson. "Chelsea klopýtla a my můžeme dnes náš náskok zvýšit. Máme vše ve svých rukách, ale patnáct zbývajících zápasů je stále dost a není nic rozhodnuto," řekla brankářská jednička týmu Edwin Van der Sar

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Arsenal si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.45. Kurs na remízu má hodnotu 3.15 a na vítězství Ďablů 2.65.

Reklama