Hlavní obsah

Minnesota s novým trenérem míří do Portlandu

Nového trenéra mají od včerejška basketbalisté Minnesoty. Vedení klubu propustilo po čtyřech prohrách v řadě Dwanea Caseyho; jeho místo převzal dosavadní asistent Randy Wittman, který si dnes odbyde premiéru v Portlandu.

Článek

Pro mnohé fanoušky NBA byl krok vedení mužstva překvapením. Timberwolves do sezony nešli rozhodně s úmysly zaútočit na titul a bilance 20-16 v náročné Západní konferenci v polovině ledna byla spíše příjemným překvapením. Tým totiž nedisponuje - samozřejmě s výjimkou Kevina Garnetta - žádnou hvězdou ani žádnými skvělými talenty, a dá se říci, že Casey neodváděl špatnou práci - rozhodně ne s týmem, který letos nemá spolehlivého rozehrávače ani dominantního hráče pod košem. Garnett a spol. jsou přesto stále reálně ve hře o play off, ve které ovšem v posledním týdnu začali ztrácet. Po sérii vynikajících výkonů, korunované vítězstvím v Detroitu, přišel domácí propadák s Atlantou, která na půdě Timberwolves vyhrála 105-88. Minnesotě se nevyvedla ani domácí odveta s Detroitem, který odjel s vítězstvím 104-98, bez Garnetta a Davise potom Caseyho hráči podle očekávání prohráli ve Phoenixu a čtvrtou porážku jim uštědřil Utah; Jazzmani, kteří v lednu chytli skvělou fazonu, se radovali po výhře 106-91.

Premiéru si Wittman dnes odbude proti týmu, který je rozhodně slabší, než poslední dva soupeři Minnesoty. Portland se - podobně jako například Atlanta, Charlotte nebo Memphis - rozhodl od základu přebudovat tým a na titul letos rozhodně nepomýšlí. Trail Blazers staví mužstvo na znovuzrozeném Zachu Randolphovi, který letos trpí stejným syndromem jako Garnett - slabé podpory od spoluhráčů. Důležitou roli převzala v týmu šestka letošního draftu Brandon Roy, který se ovšem krátce po zahájení sezony zranil a jeho místo v sestavě převzal na šest týdnů Jarret Jack. To byla ale asi jediná nepříjemnost týmu, který si s bilancí 17-25 zatím vede nad očekávání dobře - v polovině sezony mají totiž Trail Blazers jen o čtyři výhry méně, než za celý loňský rok. Solidní formu potvrzují i v posledních dnech. Předminulý pátek dokázali doma porazit Sacramento, poté sice nestačili na Denver, ovšem o tři dny později deklasovali Cleveland 94-76. Špatně si rozhodně nevedli ani ve Phoenixu, kde nebyli daleko obrovského překvapení a se skvělými Suns prohráli jen těsně 101-106. Před třemi dny potom měli mnohem snazšího soupeře v oslabeném Milwaukee; Bucks sice ve druhém poločase dotahovali náskok Portlandu, ten si ovšem nakonec pohlídal výhru 99-95.

Přestože se zdá, že lepší formu má Portland, považují bookmakeři za favorita zápasu Minnesotu, na kterou vypsali kurs 1.77 a handicap 2 body. Domníváte se, že ani nový trenér Timberwolves v Portlandu k výhře nepomůže? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.