Hlavní obsah

Philadelphia chce obvyklé body z Atlanty

, 28. ledna 2007

Zámořská NHL nabrala po přestávce z první poloviny týdne obvyklé tempo a dnes se v jejím rámci odehraje více utkání, než bývá v neděli obvyklé. Anaheim si bude chtít v pacifické divizi udržet odstup od Dallasu. Pokud by zaváhal, riskuje, že ho bodově dostihne San Jose, které míří do Vancouveru. V jediném zápase východní konference hostí Atlanta Philadelphii.

Článek

Domácí celek se snaží udržet nastoupený kurs a vcelku suverénně vede jihovýchodní divizi, z níž vzešli poslední dva vítězové Stanley Cupu. Tato pozice by Atlantě zajistila první účast v play off v její krátké novodobé klubové historii. Od poloviny ledna má k dispozici velmi zajímavý program, který její šance může ještě více posílit. Atlanta se dnes totiž nachází v polovině čtyřiadvacetidenního období, v němž hraje téměř výlučně na vlastním ledě. V pátek se zdálo, že si připíše snadnou výhru, ale přišla o vysoké vedení a málem též o svého letošního nejlepšího hráče. Marián Hossa se naštěstí pro ni na led ještě v utkání vrátil a pomohl k výhře v prodloužení. Ani on však neprolomil smůlu v přesilovkách z posledních tří zápasů.

Philadelphia se stala prvním odepsaným mužstvem sezóny, s nímž již nikdo nepočítá. Příliš pozdě přestala tým trápit různorodá zranění, když mimo hru zůstávají již jenom dva obránci. Mužstvo přesto prožívá další měsíc plný porážek. V posledních čtyřech zápasech se nechalo vždy přestřílet, ačkoli většinu z nich hrálo před svým publikem. Letci také po delší době včera nevyužili žádnou přesilovou hru. Naopak se příliš často nyní nechává vylučovat Forsberg, který nicméně odmítl spekulace o svém odchodu z týmu. Do branky se po dlouhé době včera postavil zkušený Esche. Je tedy otázkou, zda dnes nedostane opět přednost Niittymaki, který zazářil před dvěma roky při výluce NHL na farmě. Právě souboj finských gólmanů, kteří by se mohli dnes objevit na obou stranách kluziště, tehdy ozdobil finále play off AHL.

Pokud se tak stane, bookmakeři bwin jednoznačně věří více ve schopnosti domácího Lehtonena. Na výhru Atlanty totiž vypsali kurs 1,6. Hosté si na led dnešního soupeře v minulých sezónách pravidelně jezdili pro body, když zde prohráli pouze dva zápasy z dvanácti. Pokud dnes nechce Philadelphia vyrovnat svůj smutný prosincový kulatý rekord v počtu porážek v řadě, musí vyhrát v kursu 4,3.

Reklama