Hlavní obsah

Potvrdí Boro roli favorita?

Middlesbrough je v tuto chvíli na dvanácté příčce Premier league, dnes ho ale čeká odvetné utkání čtvrtého kola anglického FA Cupu. Na stadionu Riverside přivítá od 21:00 třetiligový Bristol City, který v prvním měření sil dokázal korigovat výsledek na remízu 2:2 a odvrátil tak vyřazení.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Boro své fanoušky o víkendu vůbec nepotěšilo; nedokázalo totiž udržet krok v zápase s Chelsea, která svěřencům Garetha Southgatea vrátila podzimní porážku i s úroky vítězstvím 3:0. V poslední době to ale bylo jediné klopýtnutí, které se jistě dá omluvit remízou s Arsenalem nebo vítězstvím 5:1 s Boltonem. Dnes čeká Middlesbrough zápas FA Cupu s Bristolem. Před čtrnácti dny vedlo o poločase na jeho hřišti už 2:0, ale nakonec utkání skončilo remízou a rozhodne se tedy až dnes. "Bristol ukázal svého silného ducha, což nebylo poprvé. Ve druhé polovině nás dostal pod tlak a zaslouženě vyrovnal. Dnes máme ale výhodu domácího prostředí a musíme udělat vše, abychom zvítězili," řekl Gareth Southgate, manažer Boro. Ten dnes bude postrádat Jonathana Woodgata, který má svalové zranění. Zcela fit není stále ani kotník Julia Arcy.

Bristol City je pro českého fanouška fotbalu velká neznámá. Tímto mužstvem prošla například dlouholetá opora Manchesteru United a nynější hráč Portsmouthu Andy Cole nebo současný manažer Evertonu David Moyes. Momentálně hraje Bristol třetí nejvyšší anglickou soutěž a je na páté příčce tabulky. Od prvního zápasu s Middlesbrough se mu ale vůbec nedaří; prohrál s Cheltenhamem, poté i ve Scunthorpe a o víkendu si doma připsal pouhý bod s Huddersfieldem. V dnešním zápase se navíc musí obejít bez brankáře Adriana Bassa a kapitána Louise Careyho, kteří si odpykají tresty za karty. Tyto absence rozšiřují zranění Wayne Andrews, Kevin Betsy a Brian Wilson.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Middlesbrough i díky své prvoligové příslušnosti jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.30. Jestli si ale myslíte, že má Bristol šanci na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 4.40. Pro ty největší odvážlivce je tu i možnost sázky na vítězství City s kursem 8.50.

Reklama